Voor schaatsers die de Elfstedenroute willen verkennen of toeristen die het ware winterse Elfstedengevoel eens willen ondergaan, biedt het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, een vijfdaags Elfsteden winterfietsarrangement aan.

De tocht vindt plaats van woensdag 15 tot en met zondag 19 december 2010 en gaat van start in het Eden Oranjehotel of Eurohotel in Leeuwarden en eindigt bij de finish aan de Bonkefeart ten oosten van de Friese hoofdstad. De deelnemers fietsen gedurende vier volle dagen van hotel naar hotel. Friesland Holland verschaft de routekaart, regelt de overnachtingen en het avondeten, vervoert de koffers en verleent pech-onderweg-service. De Elfstedenroute is pas geheel opnieuw bewegwijzerd.

Albert Hendriks, directeur van het Friese toeristenbureau: “Het is geen race met de blik op oneindig, maar een belevingstocht. Tijdens de fietstocht van 254 kilometer heeft men iedere dag de tijd te genieten van de mooiste plekjes in het Friese landschap en cultuur-historische bezienswaardigheden. De tocht is ook bijzonder omdat men onderweg slaapt in totaal verschillende logementen: hotels met de sfeer van weleer en moderne hotelbedrijven in het centrum van een Elfstedenstad of aan de schaatsroute. Waar men ook is, men krijgt altijd originele overheerlijke Friese driegangenmenu’s voorgeschoteld.”
Hendriks adviseert winterfietsers een goede toerfiets mee te nemen (ook te huur bij Friesland Holland) en ademende, waterdichte ski- of outdoorkleding met capuchon en skihandschoenen te dragen

Het vijfdaagse Elfsteden winterfietsarrangement kost 465,- euro per persoon op basis van twee personen in een kamer en half pension en inclusief diensten als bagagevervoer en pechonderwegservice.

Info 5-daagse Elfstedentocht op de fiets: www.elfstedenroute.nl  of tel. 0561-615364. Info per mail: info@frieslandholland.nl