Hoewel ze altijd zeldzaam zijn gebleven was het illustere Duitse merk Corratec sinds 2006 in Nederland en België te verkrijgen. Daaraan komt nu helaas een einde, de importeur stopt ermee.

Hoewel we bij Fiets ook wel begrijpen dat het niet loont om zulke kleine aantallen te importeren vinden we het toch jammer. Want hoe je het wendt of keert, Corratec is een legendarische naam en een merk van eigewijze fietsen. Daarom toch nog een keertje onze selectie uit de Corratec collectie:

De Corratec Superbow Fun 29; met de karakteristieke gebogen, dubbele bovenbuis die naadloos doorloopt in de achtervorken en balhoofd direct met achterwiel verbind. Al jaren uniek en nog steeds erg mooi!


De Corratec X-Bow XTR, de carbon variant van het Corratec frame. Door de designmogelijkheden van carbon en de bizar lange zitbuis/zadelpen komt het ontwerp er nog sterker uit, waanzinnig!


 De Corratec Airtec, een wel heel eigenwijze fully. Waarom? Kijk eens goed naar de bevestiging van de achterdemper. Die hangt in een aparte schommelarm waardoor de overbrengings verhouding tijdens het inveren gecorrigeerd wordt, een technisch hoogstandje.


De Corratec CCT Pro; naast de dubbele, gebogen bovenbuis hét andere design kenmerk van Corratec: die kleuren!!!

Normaal gesproken is het een design zonde om meer dan 1 primaire kleur te gebruiken, dat lijkt op Lego. Corratec gebruikt ze op traditioneel Duitse wijze alle 3 en het resultaat is zo ‘over the top’ dat het weer mooi is! Of oerlelijk, da’s natuurlijk een kwestie van smaak…


 De Corratec C-Time; hetzelfde verhaal als de CCT, maar dan vanwege de platte aero-buizen met nog meer kleur..

www.corratec.de