Ook  gek van retro race- en pistefietsen?  Dan moet je op zondag 17 oktober 2010 zeker  en vast naar Gent. Tussen 10 uur en 16 uur wordt in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx op de Blaarmeersen voor de eerste maal Stalen Ros België georganiseerd.

Een beurs voor klassieke race- en pistefietsen. Koersfietsen uit de gloriejaren van het Belgische wielrennen. Voor de eerste editie wordt gefocust op Eddy Merckx. Naast een aantal persoonlijke fietsen van Eddy Merckx en fietsen van het merk Eddy Merckx zie je er merken als Masi, Colnago, Gios Torino, Cinelli, de Rosa, Bianchi enz.

Vooral de stalen fietsen in originele of gerestaureerde toestand worden geshowd. Naast de tentoonstelling is een belangrijk onderdeel van Stalen Ros België de onderdelenmarkt. Vele standhouders verkopen frames, wielen en onderdelen uit vervlogen tijden zoals bekende merken als Campagnolo, Mavic, Stronglight en minder bekende of verdwenen merken zoals Zeus, Atom,Maillard, Gipiemme, Universal…
Misschien vind je hier het oude frame of onderdeel dat je al zo lang zoekt !
Bezoekers betalen slechts 3 euro

In het unieke kader van de wielerpiste wordt de mogelijkheid geboden om voor 10 euro zelf een rit te maken op de piste. Huur van een pistefiets en begeleiding inbegrepen.  Breng wielerkledij (of eigen pistefiets) mee.