Afgelopen jaar opende stichting Bikepark Groningen het bikepark op de Kardingeheuvel in Groningen. Al snel bleek dat het bikepark een groot succes zou gaan worden. Steeds meer fourcrossers vonden de weg naar het bikepark. In de maanden daarna heeft Stichting Bikepark Groningen niet stil gezeten. De baan is op verschillende punten aangepast en verlengd. De fourcrossbaan is professioneler geworden.

De stichting wil het succes van 2006 dit jaar doorzetten in de vorm van een eigen wedstrijdenserie. De Dutch Fourcross Series (D4XS) zal in zijn geheel op Bikepark Groningen worden verreden. De kick-off van de D4XS is op 29 april, de Spring Race. De Oranje Race, te verrijden op 17 juni, zal onder andere in het teken staan van het EK Voetbal onder de 21 jaar. De finale hiervan zal in Groningen worden gespeeld. Tevens zal als randevenement een ‘extreme sports’ beurs worden georganiseerd in de stad Groningen.
De laatste wedstrijd van de D4XS, de grote finale, wordt op 26 augustus verreden. Deze race, de Summer Race, zal een week voor het WK Mountainbike in Fort William verreden worden.
Meer informatie betreffende de Dutch Fourcross Series zal in het begin van het voorjaar bekend worden gemaakt.
www.bikepark.nl