Hoe moet je electronisch gaan schakelen op een tijdritfiets? De schakelhendels aan het einde van je tijdritstuur werken immers niet electronisch. Nog voor Shimano Dura Ace met Di2 technologie goed en wel op de markt is, komt Shimano al met de oplossing; electronische shifters voor tijdrit en triathlon gebruikt.

Met deze nieuwe Di2 onderdelen is het niet nodig om van positie te veranderen om te schakelen. Je kunt gewoon op je ligstuur blijven liggen, waardoor je tijd bespaart.
De ST-7971 is het modelnummer voor de Dual Control hendels voor tijdritten en triathlons. Door gebruik van cabon in de hendels is het gewicht beperkt tot 127 gram per paar. De hendels zijn compatibel met de nieuwe Flightdeck computer en voorzien van pluggen om ze in het uiteinde van een stuur te monteren.

De SW-7971 zijn de schakelaar die op het einde van het ligstuur kunnen worden gemonteerd, waarbij de kabel door het buis heen kunnen worden geleid. Per paar wegen de schakelaars 103 gram.
De nieuwe schakelaars werken met de nieuwe DURA-ACE Di2 derailleurs FD-7970 (voorderailleur) en de RD-7970 (acheterderailleur) en worden beschikbaar ongeveer drie maanden na het beschikbaar komen van de normale 7970 serie.