Terwijl veel  beroepsrenners afreizen naar het zuiden van Europa om in warmere oorden te trainen voor het maken veel regionale renners gewoon in Nederland hun kilometers. En voor de eerste wedstrijdkilometers komen ze aan hun trekken in de Remmerswaal – Borchwerf trainingsritten te Roosendaal. 

 

Dat hierin een behoefte wordt voorzien om de eerste wedstrijd kilometers te maken blijkt wel uit dat de renners(sters) massaal aan de start staan. De trainingsritten te Roosendaal zijn inmiddels een begrip in wielerland. Vorige jaren hebben diverse toppers als Knaven, van der Velde, Heijboer, van Emden, van Dijk, Traksel, Moerenhout en van der Pluijm aan het vertrek gestaan. Ook dit jaar worden er weer grote namen aan het vertrek verwacht. Wie van de organisatoren van een profcriterium zou hier niet jaloers op zijn! Niet alleen in eigen land, maar ook in België zijn deze trainingsritten al  bekend, en weten ook zij de Borchwerf goed te vinden.

Deze trainingsritten beginnen op zondag 25 januari a.s op industrieterrein “Borchwerf” aan de Gewenten te Roosendaal . Daarop volgende zondag zal er vanwege de organisatie WK veldrijden Hoogerheide geen trainingsrit plaatsvinden. Op zondag 8 februari zal de draad weer opgepakt worden en vervolgens  15 en 22 februari. Start 1ste cat. Elite/Belofte is ieder zondag om 10.00 uur. 2 minuten later starten de Junioren en de Vrouwen. Op de 1ste zondag gaan om 11.30 uur de Masters / Amateurs en vrije renners van start.  2 minuten later vertrekken de Nieuwelingen / Nieuweling–meisjes en Junior-vrouwen.

De organisatie is in handen van wielervereniging RSC de Zuidwesthoek. Remmerswaal accountants & adviseurs met o.a. vestigingen in Sint Maartensdijk, Bergen op Zoom en Roosendaal ondersteunt deze trainingsritten als nieuwe sponsor van harte.  De catering zal het aanwezige publiek kunnen voorzien van een warme hap en drank. Voor het meestal in grote getale aanwezige publiek is er getracht een  gezellige ambiance te creëren, waar menig sterk verhaal over het afgelopen wielerseizoen verteld zal worden. www.rcsdezuidweshoek.nl