In mei en juni zullen de climbbybike.com fietsfanaten de beste klimmer aller tijden verkiezen. De website over fietsen en klimmen heeft 5 genomineerden gekozen waaruit fietsfanaten wereldwijd de beste klimmer aller tijden kunnen kiezen.

Zo zullen voor het eerst in de geschiedenis van het wielrennen wereldwijde ‘verkiezingen’ worden gehouden voor de beste klimmer aller tijden verkiezen. Bezoekers van de site kunnen kiezen uit de volgende ex-wielrenners/klimmers: Lance Armstrong (USA), Lucien Van Impe (België), Richard Virenque (Frankrijk), Féderico Bahamontes (Spanje) and Marco Pantani (Italië).


Iedere stemmer maakt kans op een leuke prijs, van wieleroutfits tot een waardecheque van 500 €, geschonken door Euro Relais, de Nederlandse aanbieder van 7,000 vakantiehuizen in Europa en hoofdsponser van de wedstrijd. Alle deelnemers zullen de wedstrijd op de voet kunnen volgen aan de hand van een up-to-date representatie van de posities op de bekende klim van Alpe d’Huez.
De winnende wielrenner zal worden bekendgemaakt op vrijdag 6 juli, aan de vooravond van de start van de Ronde van Frankrijk. De ex-klimmer zal een pastel kunstwerk ontvangen waarin een klimmer wordt afgebeeld, gebaseerd op het logo van www.climbbybike.com. Indien Marco Pantani als winnaar uit de bus zou komen, zal deze prijs worden opgestuurd naar zijn supportersclub.