Op zondag 23 september 2007 organiseert Le Champion in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, naast de inmiddels wereldberoemde Dam tot Damloop en Dam tot Dam Wandeltocht, de Dam tot Dam FietsClassic.

De start van de Dam tot Dam FietsClassic is op de Dam in Amsterdam. Voordat de 35.000 hardlopers van de Dam tot Damloop door de IJ-tunnel lopen, gaan de wielrenners door de tunnel. Vervolgens doet de prachtige route bijna alle “dammen” in Noord-Holland aan, zoals Zaandam, Schoorldam, Obdam, Volendam, Edam en Durgerdam. De finish zal ook plaatsvinden op de Dam in Amsterdam. Er zijn twee afstanden: een 140 kilometer en een 60 kilometer. Het inschrijfgeld van de 140 kilometer is 10 euro, de 60 km kost 8 euro. De inschrijving van de Dam tot Dam FietsClassic kan alleen via voorinschrijving op internet op www.damtotdamfietsclassic.nl. Schrijf snel in, want maximaal 1.500 deelnemers kunnen meedoen. Voorinschrijving is mogelijk tot 9 september of totdat de limiet is bereikt.


 

Ook is er een mini Dam tot Dam FietsClassic door alle stadsdelen van Amsterdam, die binnen de ring A10 gelegen zijn (m.u.v. stadsdeel Zeeburg). Deze afstand bedraagt ongeveer 20 kilometer. Voor de mini FietsClassic kunt u starten tussen 10.00 en 13.00 uur vanaf de Dam in Amsterdam. Het inschrijfgeld is 2 euro en er kan alleen op de dag zelf ingeschreven worden. 
Alle routes zijn volledig uitgepijld en onderweg wordt er een uitstekende verzorging aangeboden aan de renners. Daarnaast is er een “pechservice” aanwezig, die lekke banden en andere kleine gebreken aan de fietsen op kan lossen.

Parkeren kan in Amsterdam Noord. Er worden extra ponten ingezet om de fietsers over te varen naar het centrum van Amsterdam. In de binnenring zijn geen auto´s toegestaan, omdat op 23 september Amsterdam autovrij is. Vanaf de parkeerplaatsen is de route naar de start met pijlen aangegeven.