Tijdens het unieke ‘Dam tot Dam’ weekend op zaterdag 20 en zondag 21 september zal de tweede editie van de Dam tot Dam FietClassic een verdubbeling van het aantal deelnemers laten zien. Kende de primeur vorig jaar nog een aantal 1.500 fietsers, dit jaar zullen maar liefst 3.000 toerfietsers op zondag 21 september aan de afwisselende en prachtige ronde deelnemen. Er kan alleen vََraf worden ingeschreven t/m 1 september of eerder als de limiet is behaald. Er is nog ruimte voor enkele tientallen fietsliefhebbers.

De deelnemers aan de Dam tot Dam FietsClassic starten tussen 8.00 en 9.30 uur vanaf de Dam in Amsterdam. Voordat de 35.000 hardlopers van de Dam tot Damloop door de IJ-tunnel lopen, gaan de wielrenners door de tunnel, die speciaal voor hen toegankelijk zal worden gemaakt. Vervolgens doet de prachtige route bijna alle “dammen” in Noord-Holland aan, zoals Zaandam, Schoorldam, Obdam, Volendam, Edam en Durgerdam. Op diverse plaatsen onderweg zijn uitgebreide verzorgingsposten ingericht én beleven alle deelnemers de sfeer van de Dam tot Damloop. Alle routes zijn volledig uitgepijld.Bij de finish op de Dam in Amsterdam ontvangen deelnemers een fraaie herinnering.


Naast de twee bestaande langere afstanden over 60 en 140 kilometer, is dit jaar bovendien een kortere route over 40 kilometer opgenomen in het programma. Ook de 40 kilometer zal starten en finishen vanaf de Dam in Amsterdam en volgt de route van de Dam tot Damloop door de verkeersvrije IJ-tunnel. De eerste controle- en verzorgingspost langs de route is in Zaandam, waar diverse sponsoren iets aan de fietsers zullen aanbieden.


Inschrijving voor de 2e Dam tot Dam FietsClassic is alleen mogelijk via voorinschrijving op www.damtotdamfietsclassic.nl. Schrijf snel in, want deze sluit uiterlijk 1 september of eerder als de limiet van 3.000 is  bereikt. Het inschrijfgeld bedraagt € 12 voor de 140 kilometer, € 10,- voor de 60 kilometer en € 8,- voor de 40 kilometer.