Nu de dagen korter en wisselvalliger worden heeft TRELOCK haar, met de nieuwe generatie ECOPOWERTM LED-systemen, voor fietsverlichtings-systemen verder uitgebreid met de LS 725.

De nieuwe LED-systemen onderscheiden zich door een zeer groot prestatievermogen. De lichtbundel van de lichtgevende diode is binnen het zichtbereik zo helder als daglicht. De computerberekende strooilens met vrije vorm (TRELOCK BOOSTER™ LENS) en de modernste besturingselektronica staan hiervoor garant. De nieuwe LS725 is te koop bij de betere fietsspeciaalzaken voor een consumentenadviesprijs van € 28,-.

In vergelijking met de traditionele accu-halogeenlampen zijn de prestaties van de LS 725 volgens de fabrikant opmerkelijk: de ECOPOWER™ LED heeft niet alleen een 70% langere verlichtingsduur, maar levert ook een  energiebesparing van 50% op. Verder zorgt de combinatie van een veel  gelijkmatigere helderheidverdeling én dezelfde verlichtingssterkte van onder naar boven voor een hogere actieve en passieve veiligheid.

Een tweede voordeel van de de trilvrije ECOPOWERTM LED’s is volgens Trelock de levensduur van maar liefst 100.000 uren. Dat betekent dat ze omgerekend bij een gemiddeld gebruik van vijf tot zes uur per dag een fietsleven lang meegaan. Ter vergelijking: de traditionele halogeengloeilampen moesten doorgaans na ongeveer 1.500 uren vervangen worden.
Met  opgeladen accu is het aantal lichturen  van de Ls 725 30. Een display voor de batterijwissel informeert de gebruiker over de laadstatus.
Je kunt de LS 725 met behulp van de Variotex-houder zonder gereedschap aan vrijwel elke stuurstang (diameter 22 tot 32 millimeter) monteren. 


Praktisch is ten slotte de mogelijkheid om de koplamp van de LS 725 uit de klem te halen en als zaklamp te gebruiken.