Volgens Hans ‘No Way’ Rey, een van de beste mountainbikers ter wereld, is Bikepark Winterberg een van de beste MTB parken die hij bezocht heeft. Voor ontwerper Diddie Schneider is dit een erg groot compliment komend van de man die onbegaanbaar lijkende gebieden als de Copper Canyon in Mexico en de jungle van Borneo per MTB heeft bedwongen.

Bikepark Winterberg is met in totaal zes kilometer aan afdalingen het grootste bikepark van Midden- en Noord-Duitsland. Het bijzondere aan het park is de Sessellift, die de afdaler weer terug de berg op brengt. De MTB wordt gemakkelijk in de lift gehangen en vervoerd naar de top.
De bezoeker kan kiezen uit zes routes, variĆ«rend in moeilijkheidsgraad. De lichtblauwe route is het oefeningsparcours. Hierop kan ook de beginnende MTB-er terecht. Deze bevat alle onderdelen die nodig zijn om de skills te verbeteren.

De Six Cross route, rood aangegeven, is middelzwaar, voor de wat meer ervaren MTB-er. Hierop kunnen zes bikers tegelijk tegen elkaar gaan rijden, dit is uniek in Europa. Free Cross, deze is rood aangegeven, is middelzwaar tot zwaar. Veel bochtenwerk, sprongen en een paar ‘Evil Eye’ secties dagen de mountainbiker uit.
De zware, zwarte route, de Downhill, kent sprongen en ‘drops’ van verschillende hoogten, afhankelijk van de passage. Ook de Evil Eye Trail is van de zwarte categorie, zwaar, met typische ‘Holztrails’, sprongen en steile bochten. Goede test voor de techniek. 

Het park is niet alleen geschikt voor de freeriders of MTB-ers die van het stoerdere werk houden. Ook beginnelingen kunnen in Winterberg zeer zeker terecht. De doelstelling van ontwerper Schneider , om afwisselende routes aan te leggen met fun-elementen erin verwerkt voor alle niveaus, is volgens No Way Rey zeer goed gelukt. Kijk voor meer informatie over het bikepark op http://www.bikepark-winterberg.de, en sta open voor een uitdagende MTB-ervaring.