Bikers kunnen zich in september uitleven op en rond de Holterberg in Overijssel. In de Goossens-Merida Mountainbike Trophy, de Holterbergherfsttoer of op de vaste MTB-route.

Op 3 september is de achtste editie van Goossens-Merida Mountainbike Trophy, in Holten. Vanaf kwart over 9 kunnen MTB’ers in verschillende klassen aan de bak. Er zijn ook wedstrijden voor funklassers (dames, heren en jeugd). De elite-rijders starten om 15.15 uur. Start- en finishplaats is het MAC circuit. Kijk op www.bea.nu/mtb/ voor meer info.
Daarnaast kun je op 24 september 2006 meedoen aan de Holterbergherfsttoer, met twee tochten op de weg (80-110 km) en twee door het veld (30-50 km). Vertrek 9.00-10.30 uur. Kijk op www.wvholten.nl.
Verder is er een permanente MTB-route vanuit Holten, die dit voorjaar opnieuw is bewegwijzerd. Er is nu een nieuwe route ontstaan over de Holterberg vanuit Holten naar Hellendoorn (blauwe route). Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten – dit is een afstand van 25 km – of om vanaf de weg Raalte-Nijverdal terug te gaan – dit is 30 km. Ook kan vanaf het laatstgenoemde punt nog een extra lus van 18 km (zwarte route) gereden worden door de bossen ten noorden van de weg Raalte-Nijverdal. Dit kan echter, na langdurige regenval, een zwaar traject zijn! Het hoogteverschil van het totale traject is 300 meter, alleen de blauwe lus(30 km) is 185 meter. Zie: www.wvholten.nl.