Het Antilliaanse eiland Curaçao is nog geen geijkte fietsbestemming, maar het blijkt talrijke mogelijkheden te bieden voor een actieve fietsvakantie. Je leest erover in Fiets nr. 10, die vanaf vrijdag 6 oktober in de winkel ligt. Ook kun je begin november meedoen aan een mountainbikeclinic met Bart Brentjens op Curaçao.


Bart Brentjens geeft in de periode van 4 tot 10 november 2006 een training mountainbiken op Curaçao. Hij laat gedurende deze week de fijne kneepjes van het vak zien. Door een speciaal mountainbikepakket te boeken, kun je meedoen aan deze clinic en genieten van een actieve vakantie op Curaçao. Het mountainbikepakket met Bart Brentjens bestaat uit een clinic, twee begeleide tochten en een 8-daagsverblijf op Curaçao. Kijk op www.mountainbikencuracao.com voor info. Algemene informatie: www.curacaoinfo.be of www.curacao.com.
Bart Brentjens is ambassadeur van Curaçao en promoot het Antilliaanse eiland. Hij heeft de laatste jaren diverse keren het eiland bezocht, onder meer vanwege de Amstel Curaçao Race. Deze race zal op 4 november 2006 voor de vijfde keer plaatsvinden (www.amstelcuracaorace.com).
Ook vond er dit voorjaar voor het eerst een wereldbekerwedstrijd MTB plaats op het eiland. Zeer ervaren bikers kunnen deze zware route tijdens hun vakantie ook verkennen via WannaBike van de Nederlandse Ellemieke van Beek, die ook clinics geeft (www.wannabike.net en via www.curacao-actief.nl).

Kortom, Curaçao is inmiddels ontdekt als een uitdagend eiland om op de fiets te verkennen. In samenwerking met het bureau voor toerisme (www.curacao-tourism.com) zijn tien officiële routes op het glooiende eiland uitgezet, die in een gratis te verkrijgen vouwboekje beschreven staan.
Meer lezen: Fiets 10 van 6 oktober. Alvast een paar tips uit het artikel. Mocht je serieuze plannen hebben voor een vakantie op Curaçao, dan is een MTB huren op het eiland een goede optie. Er is keus genoeg en je bike is meteen klaar voor gebruik en aangepast en ingereden op plaatselijke omstandigheden. Verder moet je rekening houden met de hitte, en met de ruige natuur vol fietser- en bandonvriendelijke acacia- en cactussoorten. Het beste is om vooraf genoeg groen slijm in je banden te spuiten tegen constant lekrijden.