BikeFriday (Eugene, Oregon, USA) maakt al jaren handgemaakte, hoogwaardige vouwbare fietsen voor de fietser die eisen stelt. Maar nu is er ook een ‘commuter’, in het Nederlands een woon-werkfiets.


 

De BikeFriday TIKIT heeft 16”wielen, en is specifiek ontworpen voor de (woon-werk) fietser die ook graag een extra ommetje na het werk wil maken… De TIKIT kan gevouwen worden zonder dat ontgrendelen van snelspanners of vleugelmoeren nodig is. Een super slim span systeem maakt het mogelijk in één beweging de fiets op beide wielen te zetten, klaar voor gebruik. Na een paar keer oefenen heb je de slag te pakken. De TIKIT heeft 8-versnellingen.

De TIKIT is voorlopig verkrijgbaar is één versie, één kleurstelling en in 3 maten. De TIKIT weegt incl. voordragertje 12.4 kilo en kost, inclusief een hoes, € 1299,-. Aangezien de TIKIT geheel met de hand wordt gemaakt geldt er een levertijd van 4 tot 6 weken. De TIKIT is uitsluitend bij Firma FietsPlezier te Amsterdam verkrijgbaar. Meer info kijk op www.bikefriday.nl