Zet als mountainbiker 2 tot en met 5 juni groot in je agenda. Op twee uurtjes van de grens bij Arnhem vindt in het Duitse Willingen het T-Mobile BIKE-festival weer plaats, inclusief de beroemde marathon. Tevens worden in dat weekend de spectaculaire downhill en 4-cross rondes van de UCI mountainbike Worldcup 2006 gehouden.

Het T-Mobile BIKE-festival is een combinatie van een mountainbikeexpo en diverse wedstrijden op verschillend niveau. Voor sommigen zal de hoofdattractie zijn te kijken hoe de wereldtoppers in de downhill de berg afkomen. Het gemak waarmee de jongens en de meiden dat doen is ongelooflijk. Voor anderen is een topevenement de marathon op maandag. Om zelf mee te doen natuurlijk!

Maar de expo zelf is ook een attractie. Er zullen bijna 150 standhouders staan, waaronder alle grote fietsfabrikanten en onderdelen-leveranciers. Bij veel stands kun je service aan je fiets laten verrichten. Ook op het expo-terrein staan de trucks en tenten van de grote mountainbike teams. Altijd interessant om een kijkje in de keuken te nemen of een handtekening te scoren.

Bij de marathon krijg je ook dit jaar weer de keuze uit maar liefst vier afstanden. De kortste rit is 34 kilometer, de langste afstand gaat over maar liefst 130 kilometer. Informatie over inschrijven en algemene informatie vind je op http://www.bikefestival-willingen.com.