Het Franse Look, een van de meest ervaren framebouwers als het op carbon frames aankomt, heeft in 2009 een carbon crankstel in het assortiment. De crank luistert naar de naam ZED en onderscheidt zich op diverse vlakken van de concurentie.

Zo kunnen op de crankarmen zowel compact (110 mm BCD) als standaard (130 mm BCD) kettingbladen gemonteerd worden. De crankarmen wegen slechts 320 gram volgens Look. Een complete set weegt inclusief lagers en kettingbladen net iets meer dan 600 gram. Een andere opvallende innovatie is dat de crank instelbaar in lengte is tussen 170, 172,5 en 175 mm.  Dit systeem komt alleen wel met een prijs. Je kunt de crank namelijk alleen met een speciaal Look Keo-pedaal gebruiken.

Met de stijfheid van de crank zou het ook meer dan in orde zijn, Look claimt een ‘stifness-to-weight’ ratio die twee keer zo hoog ligt als de huidige Shimano Dura Ace-crank. Deze enorme stijfheid wordt verkregen door de carbon as die een diameter van maar liefst 50 mm heeft (andere systemen hebben een as van rond de 30 mm). Hiermee komen we alleen ook automatisch uit bij het grootste nadeel van de crank:  hij is namelijk alleen te gebruiken op het nieuwe Look 596-tijdritframe.

Waar steeds meer fabrikanten het BB30 systeem van Cannondale overnemen heeft Look nu dus weer een nieuwe maat verzonnen die net iets anders is. Eenvoudiger wordt het er allemaal niet van.  Het crankstel wordt in een pakket verkocht met het 596 frame. De adviesprijs zal vrij fors zijn met €4999, maar daar krijg je dan wel een frame, voorvork, balhoofd, zadelpen, trapas, crankstel en een setje pedalen voor. Iets goedkoper kan het ook wel, voor €3999 krijg je namelijk hetzelfde frame alleen dan zonder het crankstel en de pedalen. Wel een prijzig crankstel dus.