Wat Strava is hoef ik geen fietser meer uit te leggen. Ongelooflijk wat een vlucht deze app de afgelopen jaren heeft genomen. 304 miljoen activiteiten werden er vorig jaar op Strava gezet, goed voor 6.8 miljard (!) kilometers.

Api’s kijken?

De makers van Strava hebben ook een mooie API, een stukje software waarmee anderen hun eigen apps of sites kunnen maken die verbinding leggen met Strava. En daar kun je hele mooie dingen mee. Mijn persoonlijke favoriet is Veloviewer, die we ook bij Fiets gebruiken om maandelijks het 3D profiel van de ‘Onbekende Col’ te maken. Ik heb een app op mijn telefoon staan waarmee je met 1 druk op het icoon een nieuwe rit start. Swinny.net heeft een leuke optie om je Eddington-getal te berekenen (kan ook op veloviewer) en zo zijn er nog vele andere leuke toepassingen gemaakt. Meer dan 2000 zelfs! Strava heeft nu een mooi overzicht online gezet met de beste van die ‘3th party apps/sites’ die gebruik maken van hun API. De beste worden uitgelicht op strava.com/apps.

Lees ook

Earn your name, wat is jouw bijnaam?

Ik heb net voor het eerst EarnYourName gebruikt, een site die je automatisch een bijnaam geeft gebaseerd op je Strava ritten. Vanaf vandaag mag je me dus ‘Edwin Horsepower Haan’ noemen…..je moet er maar opkomen 🙂 Eerst maar weer eens fit worden om die paardenkracht op de pedalen los te laten, maar ondertussen vermaak ik me wel even met het doornemen van de lijst met apps en sites.