Het wielerseizoen loopt op zijn eind en in België ‘vieren’ ze dit met de Belgian Cycling Happening. Dit jaar vindt dit evenement plaats op 17, 18 en 19 september het Vlaams Brabantse Leuven-Heverlee.

Op vrijdagmiddag 17 september wordt de Belgian Cycling Happening officieel geopend met twee begeleide cyclotochten van 25 en 45 kilometer. Ook voor de omlopen op de weg is er voor elk wat wils. Enerzijds eerder vlakke maar zeer mooie landelijke ritten richting Aarschot, Averbode en Diest en anderzijds een lus die via Hoegaarden en de taalgrens zal uitgetekend worden en waarbij ook enkele kuitenbuiters niet zullen ontbreken. Naast de afwisselende omlopen van 75 en 120 kilometer zijn er uiteraard ook omlopen voorzien voor een leuke gezinsuitstap (25/45 kilometer). Alle deelnemers zullen onderweg kunnen rekenen op een goed verzorgde en uitgebreide bevoorrading.
Het evenement wordt op zondagmiddag afgesloten met een prijsuitreiking in de sporthal. De ligging van het sportcomplex in Heverlee is op minder dan 1 kilometer van afrit 23(B) van de autosnelweg Brussel – Luik. Het stadscentrum van Leuven, dat op amper 3 kilometer van de startplaats ligt, is heel gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer .

Kijk voor meer informatie op www.belgiancyclinghappening.nl