Eén jaar voor de Olympische Spelen van Londen 2012 kan de Nederlandse baanselectie reeds gebruik maken van Bio-Racer’s nieuwste aërodynamisch pak. De speedsuits zijn de eerste uit de Bio-Racer Project 2012 reeks.

Dit prestigieuze project is vlak na de Olympische Spelen van Peking opgestart. Het Project 2012 is een samenwerking tussen Bio-Racer, de KNWU en een aantal gerenommeerde  universiteiten en onderzoeksinstellingen.
Belangrijkste eigenschappen:
1. Gladde aerocoat op voor- en achterkant van de torso. Bij een aërodynamische fietshouding vermindert deze stof de luchtweerstand van de renner aanzienlijk.
2. Eyelet textiel onderaan de mouwen en op de zijpanden van de broek. Door het “golfbaleffect” van dit textiel wordt de aërodynamica bevordert en zo de luchtweerstand geminimaliseerd.
3. Aërodynamische flankstukken onder de oksels. Deze panden geleiden de luchtstroom van de borst- naar de heupstreek.
4. Gelamineerd gaas bovenaan de mouwen. Dit gaas leidt de luchtstroom maximaal af.
Conclusie: Door voor de samenstelling van de Bio-Racer Project 2012 baanpakken gebruik te maken van  een uitgekiende stoffenmix wordt de luchtstroom positief beïnvloed en de luchtweerstand van de renner zeer sterk vermindert.
Project 2012 is opgestart door Bio-Racer met als enig doel om tijdens de Olympische Spelen van Londen 2012 12 medailles te behalen. Door de innovatieve ontwikkeling van deze nieuwe pakken behoort dit medailleaantal nu al, tijdens het WK Baanwielrennen in Apeldoorn, tot de mogelijkheden.
Meer info:  www.bioracer.com