Na maanden van voorbereiding vertrokken dinsdag 06.06.06 de 66 deelnemers voor 6 beklimmingen van de Alpe d’Huez met als doel sponsorwerving voor KWF Kankerbestrijding. 

Gesteund door hartverwarmende aanmoedigingswoorden van Erica Terpstra en in de wetenschap dat door particulier initiatief voor KWF Kankerbestrijding nog niet eerder zo’n sponsorbedrag (tussenstand 06.06.06: € 300.000,- !) bijeen was gebracht, draaiden ’s ochtends om 6 over 6 onder een strakblauwe hemel de 66 deelnemers samen de zware openingskilometers op naar de nog zeer koude top.
Maar al snel werd 06.06.06 een zonovergoten dag en voor de 66 deelnemers, de tientallen vrijwilligers, familie en vrienden een onvergetelijke happening op de legendarische berg.
Geïnspireerd door het doel, door elkaar en het motto van Alpe d’HuZes ‘Opgeven is geen optie’ werd een ongelofelijk sportief resultaat neergezet: 62 van de 66 matadors maakten alle 6 beklimmingen vol. Chapeau!
In het juli-nummer van FIETS volgt een kort achtergrondverhaal over Alpe d’HuZes.
In de zomer zal het boek ‘Opgeven is geen optie’ verschijnen, waarvan de opbrengst voor 100% naar KWF Kankerbestrijding wordt overgemaakt, net zoals alle giften die tot nu toe ‘binnen zijn gefietst’!
Op de speciale ‘Alpe d’HuZes’ racefiets van Gazelle, die 6 keer goed boven kwam, kan nog steeds geboden worden. De winnaar van de verloting van het speciale wielershirt dat FIETS-freelancer Richard van Ameijden op 06.06.06 droeg, wordt snel bekend gemaakt.
Voor meer info of jouw sponsorbijdrage zie: www.alpe-dhuzes.nl