Het is vandaag precies een maand geleden dat het evenement Alpe d’HuZes voor het goede doel KWF Kankerbestrijding plaats vond. Op 06.06.06 klommen 61 van de 66 deelnemers 6 keer naar Alpe d’Huez. Niet alleen sportief verliep Alpe d’HuZes uiterst suc6vol, ook het financiële resultaat mag er zijn: de tussenstand per 01.07.2006 is al € 345.000,-! Dit bedrag werd door particulieren nooit eerder bijeen gebracht voor KWF.

Het forse sponsorbedrag blijft oplopen door vele grote en kleine bijdragen van organisaties, betrokkenen, bedrijven, deelnemers e.a. Er lopen nog allerlei creatieve acties om het sponsorbedrag bergop te krijgen.
Inmiddels is een kleine actie van Richard van Ameijden, freelancer van FIETS, afgerond. Richard reed Alpe d’HuZes mee als nummer 51 en deed via de website van FIETS zijn unieke shirt van Alpe d’HuZes in de verloting. Iedereen die voor 06.06.06 een sponsorbedrag overmaakte, kon tevens zijn totale klimtijd over 6x Alpe d’Huez schatten. Degenen die Richard’s klimtijd zou raden of het dichtste benaderen, zou het shirt winnen.
And the winner is: Simon Oud van Administratiekantoor Oud te Velp en zelf een fanatiek en zeer ervaren lange afstandswandelaar in binnen- en buitenland. Simon staat natuurlijk klaar voor zijn zoveelste vierdaagse van Nijmegen, maar zal het Alpe d’HuZes-shirt dan niet dragen: “Nee, dat gaat natuurlijk in een mooie lijst en dan hangen we het centraal in ons kantoor!”. De trotse bezitter van het originele shirt schatte Richard’s totale klimtijd op 09:15 uur en zat daarmee het dichtste bij zijn gerealiseerde klimtijd: 7 uur en 54 minuten. Het shirt heeft uiteindelijk € 266,66 opgebracht en doet daarmee een oude spreuk gestand: ‘zonder druppels geen golf’!

 


Na de zomer wordt tijdens een manifestatie de cheque met het definitieve sponsorbedrag aan het KWF overhandigd, de speciale in de Alpe d’HuZes gespoten fiets aan de hoogste bieder uitgereikt en zal het eerste exemplaar van het boek van Alpe d’HuZes onder de titel ‘Opgeven is geen optie’ symbolisch worden aangeboden.
Voor meer info, jouw sponsorbijdrage, verslagen of een kijkje in het fotoboek met meer dan 666 prachtige foto’s: www.alpe-dhuzes.nl