Steeds meer Nederlanders gebruiken een GPS voor buitensportactiviteiten. Voor buitensporters die een GPS willen kopen, een route willen downloaden of een GPS-uitje willen doen, is informatie te vinden op 4 nieuwe sites: GPSshops.nl, GPStrails.nl, GPSbedrijfsuitjes.nl en GPSuitstapjes.nl.

De website www.gpsshops.nl geeft een overzicht van de winkels en webshops die GPS-en verkopen. De site is handig voor iedereen die een nieuwe GPS wil aanschaffen. Per bedrijf wordt onder andere aangegeven of het een winkel is of een webshop, waar het bedrijf is gevestigd en welke merken verkocht worden.


www.GPStrails.nl geeft een overzicht van de sites die GPS-routes (in Nederland) aanbieden. Het betreft wandel- en fietsroutes, maar ook kanoroutes en routes die met de auto kunnen worden afgelegd. Iedereen die met een GPS op pad wil, komt via GPStrails eenvoudig bij de meest geschikte site. Per site wordt aangegeven wat voor soort routes worden aangeboden en hoeveel GPS-routes het betreft.Op www.GPSbedrijfsuitjes.nl staan de bedrijven die bedrijfsuitjes met een GPS aanbieden. Per aanbieder wordt kort beschreven wat deze aanbieder organiseert en waar de activiteit wordt georganiseerd. Voor iedereen die eens met zijn familie of bedrijf een GPS-event wil bijwonen.


 

www.GPSuitstapjes.nl geeft een overzicht van dagtrips voor een gezellig dagje weg met het gezin. Per dagtrip wordt kort beschreven waar het is en wat er van het uitstapje verwacht mag worden. Interessant voor iedereen die eens een dagje op pad wil met een GPS, maar er zelf nog geen heeft.


Genoemde websites zijn een vervolg op www.GPShuren.nl. Op GPShuren.nl staan alle bedrijven die hand-held GPS-en verhuren. Per bedrijf wordt onder andere aangegeven waar het bedrijf is gevestigd, welke typen en welk aantal GPS-en verhuurd wordt, of door het bedrijf vooraf een route in de GPS geladen kan worden en hoelang een GPS gehuurd kan worden. Deze site is vooral handig voor iedereen die eens een GPS wil uitproberen en mensen die veel GPS-en nodig hebben voor bijvoorbeeld een familiefeest.