AGU BV en Leontien Total Sports BV hebben een sponsorovereenkomst gesloten tot en met de Olympische Spelen van 2008. AGU levert onder andere de kleding voor het professionele damesteam AA Cycling Team, waar Leontien trainer en haar man Michael Zijlaard ploegleider is. Dit is een mooi vervolg op de succesvolle samenwerking die AGU en Leontien begin jaren ’90 al hadden.

 “Toen ik net begon met wielrennen (WK 1990), kon ik rekenen op AGU en nu ik opnieuw begin als trainer van AA Cycling Team, zijn we ook heel blij met AGU als kledingsponsor”, aldus Leontien van Moorsel. Ook voor AGU is dit een mooie kans. “Wij zullen ons met onze collecties nog meer gaan richten op dames die willen fietsen. Daarnaast wordt ook het dameswielrennen steeds populairder en dan is het natuurlijk prachtig dat we, naast het Rabobank-team, ook een van de beste damesteams kunnen aankleden”, aldus Cees Stam, productmanager AGU wielrenkleding, welke functie hij ook al bekleedde bij de eerste contacten begin 1990 met de renster uit Boekel.


Het aankleden van het beloftevolle AA Cycling Team – met onder andere Kirsten Wild, Titana Guderzo (2e EK Valkenburg) en jong talent Roxanne Knetemann – is slechts één van vormen van samenwerking. In de toekomst zal samenwerking zich uitbreiden, onder andere met de damestoertocht, Leontien’s Ladies Ride.