Het weerbericht voor komend weekend is nog wat onzeker. Zeker is wél dat er dicht bij huis genoeg gave evenementen georganiseerd worden. Cycloworld verzamelde er 5 die je komend weekend al kan rijden.

Tekst: Cycloworld.cc

Tour de Dumoulin Zondag 3 oktober

Tom zelf mag dan geblesseerd zijn, de tocht gaat door en de kans is groot dat je ‘m aan de start/finish nog kunt spotten. Vergis je niet, dit is een serieuze toertocht. De langste afstand is 180 km en bevat maar liefst 2700 hoogtemeters. Er zitten genoeg steile krengen in, waaronder de Gulperberg, Eyserbosweg en de Doodeman. En daarnaast nog tal van onbekendere hellingen. Het parcours is op het laatste moment aangepast werd vandaag gemeld, zie details.

1k Ride Zondag 3 oktober

1000 hoogtemeters maken in Nederland, en dan ook nog eens ergens anders dan in Zuid-Limburg? Ja, dat kan. Vanuit Oosterbeek wordt deze prachtige toertocht georganiseerd met daarin talloze lokale legendes zoals de Posbank, Grebbeberg en de Italiaanse Weg. De organisatie belooft maar liefst 1500 hoogtemeters voor de lange afstand (145 km).

Dutch Master of MTB Zondag 3 oktober

Extreme MTB marathon vanuit Haarle, in het Salland. Alleen voor echte bikkels, want dit evenement kent maar liefst 200 km en ruim 1700 hoogtemeters. Officieel al vol, maar op Marktplaats en in Facebookgroepen worden nog kaarten aangeboden. Naar verluidt kun je de kaart nog op je eigen naam laten zetten.

Gravelty 100k Zondag 3 oktober

Het gravelseizoen is in volle gang dus worden er ook weer de nodige Gravelty-tochten georganiseerd. Die van komende zondag start in Oosterbeek en voert over de zuidelijke Veluwe. De organisatie belooft een route met 90% onverharde wegen, en dat is iets waar maar weinig graveltochten aan komen.

Sparkassen Münsterland Giro Zondag 3 oktober

Echte hardrijderscyclo net over de grens in Duitsland. Een compleet afgesloten parcours, seingevers met vlaggen op de vluchtheuvels, motoren met fotografen en materiaal om je heen. Pelotons, hoge snelheden, kop-over-kop rijden. Ervaar het profgevoel tijdens deze spectaculaire cyclo. Langste afstand 135 km en 800 hoogtemeters.