In de Tour de France van 1983 behaalde Peter Winnen voor de tweede keer etappewinst op de legendarische Alpe d’Huez. 25 jaar na zijn mooiste overwinningen wordt het tijd dat Peter Winnen zijn eigen evenement krijgt! Als hommage aan Peter en met fondswerving voor ons project “Lifting up cycling in Ethiopia” als doel organiseren Stichting Bike4All by Marco Polo Cycling twee keer de “Peter Winnen Classic”. Een in Nederland en  een in Ethiopië!

Reserveer 16 augustus in je agende voor de eerste tocht. Deze tocht, over 120 km, begint en eindigt in Ysselsteyn (L), Peter’s geboorteplaats en gaat over een leuk afwisselend parkoers met geaccidenteerd gedeelte.
Alle opbrengsten van de tocht gaan naar het project “Lifting up cycling in Ethiopia” van de . Peter is nauw bij dit project betrokken en levert een belangrijke bijdrage in het slagen hiervan!
Start tussen 8:30 en 10:30 uur | Lokatie Herberg de Peel, Jan Poelsweg 6, Ysselsteyn (L)
Voorinschrijving tot 8 augustus via pwclassic@hotmail.com.
Kosten: Voorinschrijving tot 8 augustus gratis (vrijwillige bijdrage voor wielersport Ethiopië). Inschrijving op de dag zelf 5 Euro


In september wordt er bovendien een Peter Winnen Classic verreden in Ethiopië! Meer informatie: www.bike4all.nu. Vast staat al wel dat de tocht in Ethiopië start en finisht in Mekelle, de provinciehoofdstad van de fietsfanate regio Tigray.