Na een succesvolle start in 2006, organiseert EMO Foundation in 2007 opnieuw de zevendaagse mountainbiketocht Duchenne Heroes. De helden gaan op de fiets ten bate van het goede doel: Duchenne Parent Project. Van 16 t/m 22 september leggen de deelnemers 100 km per dag af. Het parcours gaat over afwisselend terrein van Luxemburg naar Amsterdam door vier verschillende landen. Ook wedstrijdrijders komen dit jaar aan bod.

Het doel van Duchenne Heroes is het inzamelen van een half miljoen euro voor de voortzetting van het wetenschappelijk onderzoek naar de tot nu toe ongeneeslijke Ziekte van Duchenne. De tocht eindigt op 22 september in het Olympisch Stadion te Amsterdam. De deelnemers zorgen zelf voor sponsorbijdragen van minimaal €2500,- per persoon. De inschrijving voor de tocht is inmiddels open!

Duchenne is een zeer ernstige, erfelijke ziekte, bij voornamelijk jongetjes. De een na de andere spierfunctie valt weg en daardoor kunnen de meeste patiëntjes als ze een jaar of tien zijn, niet meer lopen. De ziekte tast ook de hartspier en de spieren voor de ademhaling aan. Duchenne patiënten sterven vaak al rond hun twintigste jaar. Voortzetting van het baanbrekend onderzoek is belangrijk, omdat er eindelijk echte oplossingen in zicht lijken. Dat wil zeggen: mits er voldoende geld is. Dit cruciale onderzoek kan voor nieuwe Duchenne-patiëntjes dé doorbraak betekenen.

Duchenne Heroes is een initiatief om door een zware mountainbiketocht geld bij elkaar te brengen om het baanbrekende wetenschappelijke onderzoek mogelijk te maken. Duchenne Parent Project ziet toe op goede besteding van de gelden in samenspraak met betrokken universiteiten. Elke deelnemer haalt minimaal € 2500,- aan sponsors binnen voor het goede doel. Verder wordt de tocht mogelijk gemaakt door bijdragen van bedrijven en heel veel vrijwilligers. De komende jaren zal de tocht herhaald worden: tot een doorbraak in het wetenschappelijk onderzoek is gerealiseerd!
www.duchenneheroes.nl.