Oke, het is nu weekend, maar aanstaande donderdag is de Nationale Bedrijfsfietsdag. Tijdens deze dag, de afsluiting van de Meimaand Fietsmaand, wordt werkend Nederland massaal opgeroepen om met de fiets naar het werk te gaan. De bedrijfsfietsdag is een initiatief van de organisatie Nationale Fiets Projecten en wordt mede mogelijk gemaakt door ANWB-dochter Unigarant.

Met deze dag wil Nationale Fiets Projecten ‘de fiets van de zaak’ voor het voetlicht brengen en meer werknemers in praktijk kennis laten maken met het fietsen naar het werk en zelf laten ervaren hoe prettig dit is. ‘Zakelijk fietsen’ is voor werknemers niet alleen fiscaal voordelig, maar ongemerkt ook goed voor een betere conditie, betere bereikbaarheid en een schoner klimaat. Ook de werkgever heeft financieel baat bij de invoering van het Nationale Fietsplan van Nationale Fiets Projecten, vanwege de besparing op de sociale lasten.


Nationale Fiets Projecten is daarnaast partner van de door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gehouden Meimaand Fietsmaand. Tijdens dit grootste nationale fietsevenement zijn ruim 400 bijzondere fietsroutes uitgezet door lokale VVV’ers en vrijwilligers van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). De Nationale Bedrijfsfietsdag is het enige onderdeel van de Meimaand Fietsmaand dat zich richt op forensen.


Mee doen aan de Nationale Bedrijfsfietsdag geeft ook kans op een 8-daagse fietsvakantie voor 2 personen naar Toscane. Iedereen die op 29 mei naar het werk fietst kan zich aanmelden via www.bedrijfsfietsdag.nl. Per deelnemer wordt een bedrag overgemaakt aan the Ride for the Roses, een initiatief van KWF Kankerbestrijding.
Zie verder ook www.meimaandfietsmaand.nl