In de avond mountainbiken over een bochtig stratenparcours vol hindernissen en obstakels. Dat zijn de kenmerken van de Nacht van Tubbergen. Op vrijdag 18 augustus wordt de race voor recreanten en wedstrijdrijders voor de 22ste keer georganiseerd.

Het organisatiecomité van Wielertoerclub Tubbergen probeert de moeilijkheidsgraad van zijn parcours door het Twentse dorp ieder jaar weer aan te scherpen. Het gaat om de combinatie van kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid. “Met diverse gevarieerde hindernissen, waaronder twee heuse springschansen, op een bochtig tracé hopen we de ultieme uitdaging opnieuw te kunnen bieden”, aldus voorzitter Peter Lucas van het comité. “Dat alles uiteraard binnen de grenzen van veiligheid voor zowel deelnemers als publiek.”
De mountainbikekoers staat open voor zowel wedstrijdrijders als recreanten. De wedstrijden worden op 18 augustus in twee manches afgewerkt. De licentiehouders worden voor de eerste manche om 20.30 uur weggeschoten. Een uur later moeten ze opnieuw aan de bak. Voor de recreanten klinkt het startschot voor de eerste manche om 22.30 uur. Om 23.30 uur gaan ze voor de tweede keer op de pedalen.
Deelnemers kunnen zich elektronisch inschrijven via de website van Wielertoerclub Tubbergen, www.wtctubbergen.nl. Daar is ook meer info te vinden.