Met de Fiets-bus vol met 1500 bidons gevuld met Isostar reden Bram van der Leij en Leon Brouwer van de marketingafdeling van Fiets op 8 juli de Col du Glandon op. Het was de dag van La Marmotte. Een paar uur later was de voorraad op, nadat uit vele honderden kelen het codewoord ‘dorst’ had geklonken.

Nederlandse en Belgische Fiets-lezers die deelnamen aan La Marmotte konden bij de eerste bevoorrading op de Col du Glandon gratis een met Isostar Appel gevulde Fiets-bidon bemachtigen. Het roepen van ‘dorst!’ was hiervoor voldoende. De eerste rijders arriveerden tegen 8.45 uur en een paar uur later waren met de laatste rijders ook de laatste bidons uitgereikt. Doordat op de Glandon het deelnemersveld nog dicht opeen zit, was het wel erg druk voor de stand. En ook de Fransen en Italianen die recht meenden te hebben op een gevulde bidon, zorgden voor enige verwarring.
Toen de drukte en de rijen van wachtende fietsers die nog niet aan de afdaling konden beginnen vanwege een ongeval, waren opgelost, viel de enorme berg afval op die in een paar uur tijd door 6500 duizend fietsers ontstaat. Gelukkig liet de organisatie alles weer goed opruimen.