De wielrenners van de stichting Alpe d’HuZes hebben 1.043.155,11 euro opgehaald door afgelopen juni met 77 renners en 9 teams, 7 keer op een dag de Alpe d’Huez te beklimmen. Het is het hoogste geldbedrag ooit ingezameld door een particulier initiatief voor KWF Kankerbestrijding. Tijdens een bijeenkomst op 8 oktober in het NKI-AVL overhandigde Erica Terpstra, voorzitter NOC NSF en lid van het comité van aanbeveling van de stichting Alpe d’HuZes, met trots de cheque aan Ton Hanselaar, algemeen directeur KWF Kankerbestrijding.

Het bijzondere bedrag komt uit individuele giften van familie, vrienden en kennissen en sponsoring van bedrijven. Stichting Alpe d’HuZes haalde vorig jaar al een bedrag op van 370.081,89 euro. Peter Kapitein, ambassadeur van de stichting en zelf kankerpatiënt: “2006 was groots, 2007 nog beter en volgend jaar leggen we de lat weer hoger”.
Met het opgehaalde geld wordt een Fonds op Naam opgericht, het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Een oprichter van een KWF Fonds kan zelf de doelstelling op het gebied van kankerbestrijding in Nederland bepalen. Het geld van het Alpe d’HuZes /KWF Fonds gaat naar een door de Stichting zelf ontwikkeld project. Doelstelling van het project is om onder andere concrete revalidatieprogramma’s te ontwikkelen voor het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten door sportieve activiteiten zodat zij tijdens en na hun ziekte beter kunnen functioneren. Lichamelijke activiteit kan helpen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met kanker.
Uit dankbaarheid voor de oprichting van het Fonds op Naam heeft Ton Hanselaar, algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding aan Peter Kapitein en aan Coen van Veenendaal van de Stichting Alpe D’HuZes het bronzen beeldje ‘Struggle for life’ overhandigd. Dit beeldje is gemaakt door beeldhouwster Renée van Leusden.
www.alpe-dhuzes.nl