Tornado Tom kennen we uiteraard van het WK in Madrid, zijn triomfen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, zijn groene trui in de Tour. Maar hoe het voor de zoon van Agnes en André allemaal begon, dat is bij het grote publiek minder bekend. Was Tommeke bij nieuwelingen en juniores een veelwinnaar? Kon hij zijn generatiegenoten Gert Steegmans, Roy Sentjens, Gorik Gardeyn, Jurgen Van Goolen, Wouter Van Mechelen de baas? En wat voorspelde Tom Boonen, toen hij bij de beloften, op 30 mei 1999, voor het eerst op de legendarische velodroom van Roubaix aankwam?

Het antwoord krijgt u in ‘Tom Boonen, de wonderjaren’, een thematentoonstelling in het Wielermuseum Roeselare die de kracht van een jongensdroom etaleert in unieke foto’s, medailles en trofeeën, truien en fietsen. Daar bovenop zijn er doorlopend projecties van nooit eerder vertoonde filmpjes, o.a. van alle zeges van Tom Boonen bij de nieuwelingen!
Tussen 4 maart en 4 mei, de periode van de voorjaarsklassiekers, wijdt ’s lands grootste wielermuseum haar hele bovenverdieping aan belgisch grootste nog actieve renner. Voor de bezoekers van ‘Tom Boonen, de wonderjaren’ zijn er bovendien een aantal schitterende prijzen te winnen. Dankzij Quick Step kan het Wielermuseum namelijk flink wat gesigneerde wielertruien verloten. Tegelijk is er ook een VIP-pakket te winnen voor een dagje Ronde van België in het gezelschap van het Quick Step-team.
Het Wielermuseum, Polenplein 15, Roeselare is dagelijks open, doorlopend van 10 tot 17 uur, uitgezonderd op zondag en maandag.
Info: tel. 051 26 87 40 – wielermuseum@roeselare.be.
Op woensdag 26 maart vindt aan het Wielermuseum in Roeselare ook de start plaats van Dwars door Vlaanderen, uiteraard met de winnaar van vorig jaar, Tom Boonen als de absolute blikvanger.