De racers zijn het belangrijkste: de FP Uno opent het bal. Een Hydroformed 6061 T6 aluminium frame, met carbon ‘Onda’ achter- en voorvork. De Uno wordt compleet met een Shimano groep aangeboden.

De FPDue is de eerste full carbon racer. 24HM12K carbon, asymmetrische Onda voor en achtervork. Geen FP Drie, wel de FP Quattro. 30HM12K, ook asymmetrisch gebouwd en met een nieuwe Onda voorvork. En met interne kabelvoering. Grote voorbeeld van de FPQuattro is de Paris; maar dan van een iets andere carbonsoort. De Quattro wordt ondermeer met een Shimano Ultegra DI2 groep gevoerd. En met veel eigen ‘MOST’ onderdelen. De Paris 50-1.5: 50HM1.5 K carbon is er nu ook met interne kabels en een nieuwe Onda voorvork.

De top is de Dogma 2: 60.1. 60 HM 1K Toryaca carbon, compleet nieuw frame met opvallende voorzijde met nieuwe voorvork -zie foto- en 1 1/8 en 1 ¼ lagers. Asymmetrisch en kabels binnendoor! Stijver, lichter en een betere aerodynamica. In FIETS 9 een test van de nieuwe Dogma2De Dogma is er ook in de ‘oude’  uitvoering, en een DogmaK: een ‘Ride Century’ fiets, net als de KOBH. Zeg maar, ideaal voor ondermeer Parijs-Roubaix. Wordt vervolgd! www.pinarello.com