De coureurs van Leopard, de ploeg van de betreurde Weylandt, passeerden als eerste de meet, samen met Tyler Farrar, een goede vriend van Weylandt.

De organisatie besloot dinsdagochtend dat de vierde rit niet mee zou tellen voor het algemeen klassement. De 23 ploegen reden elk een kleine tien kilometer aan de leiding, nadat er eerst in startplaats Genua een minuut stilte in acht werd gehouden.

In de slotfase zetten de renners van Leopard zich op kop.

Het peloton volbracht de 216 kilometer zwijgend; de gemiddelde snelheid bedroeg zo’n 36 kilometer per uur. Na afloop vond er, net als maandag, geen podiumceremonie plaats.

Het prijzengeld dat bestemd was voor de vierde rit wordt aan de familie van Weylandt gegeven, zo maakte koersdirecteur Angelo Zomegnan bekend.

Middengebergte

Woensdag gaat de Giro verder met een lastige etappe door het middengebergte. Tussen Piombino en Orvieto moet de karavaan 191 kilometer overbruggen.

David Millar voert het algemeen klassement aan, Alessandro Petacchi leidt het puntenklassement en Gianluca Brambilla is aanvoerder in de bergrangschikking.

© NUsport