Nieuws van Goodyear, met liefst vier nieuwe banden voor racefietsen. Van supersnelle raceband tot robuuste trainingsband. We nemen de nieuwe banden even met je door.

De autosportliefhebber kent Goodyear van vroeger uit de Formule 1, maar misschien heb je ze ook wel onder je eigen vierwieler liggen. Het Amerikaanse merk is vernoemd naar de uitvinder van gevulkaniseerd rubber en bestaat al sinds 1898. Toch kun je pas sinds 2018 bij de bandengigant terecht voor racebandjes. Het gamma is uitgebreid met vier kersverse racebanden:

Goodyear Eagle F1 SuperSport R

Een hele mond vol, deze nieuwe topper uit het assortiment, speciaal voor wedstrijdrijders. Het karkas is opgebouwd uit fijne draden: 150 tpi (threads per inch), wat een soepel en licht bandje oplevert. Nieuw is volgens Goodyear ook de Dynamic UHP-compound, die de rolweerstand moet verlagen, terwijl de grip beter zou zijn.

De band is er in twee uitvoeringen, de TT-versie (tube type) voor binnenbanden en eentje die tubeless compelete (TC) is. Dat biedt volgens Goodyear alle voordelen van een tubeless ready-band, maar deze behoudt nog beter zijn spanning. Er is keuze uit een volledig zwarte band of klassieke bruine zijwangen. De Supersport R is er in 25, 28 en 30mm breedte. De adviesprijs bedraagt € 65,- voor de TT, de TC is 5 euro duurder.

Goodyear Eagle F1 R

Dezelfde snelle Dynamic UHP-compound als de Supersport R, maar dan met een iets sterker karkas (120 tpi) en een extra beschermlaag tegen lekrijden. Dat maakt de band breder inzetbaar dan de compromisloze Supersport R. Ook hier een TT-versie en een TC-variant en keuze uit zwart of zwart/bruin. Je hebt de keuze uit breedtes van 25 tot en met 34mm. De adviesprijs bedraagt € 70,- voor de Tubeless Complete en € 65,- voor de Tube Type.

Goodyear Eagle

Deze wegband is dankzij een steviger, maar wat minder soepel karkas (60 tpi) en een extra anti-leklaag een prima alrounder. De Dynamic HP-compound van deze band levert iets in op rolweerstand en grip ten faveure van extra lekbestendigheid. Is er als TT of als tubeless ready (TR). De Eagle is er van 25 tot en met 32mm en in zwart en zwart/bruin. Goodyear geeft de Eagle een adviesprijs van € 50, Tubeless Ready is 5 euro duurder.

Goodyear Vector Sport

De sterkste band uit het assortiment. Het stevige karkas van 60 TPI heeft niet één, maar twee extra anti-lek-lagen. Een trainingsband voor alle weerstypes, waarmee we ook best eens een stukjes gravel zouden durven te pakken. Wederom in TT- en TR-versie, variërend van breedte tussen de 25 en 32mm. De Vector Sport is er alleen in volledig zwarte uitvoering. De adviesprijs bedraagt € 53,- voor de TT, de TC is € 58,-.