De talrijke overwinningen van Fabian Cancellara hebben hem tot een van de meest succesvolle wielrenners van de laatste decennia gemaakt. Nu heeft Schwalbe met én voor Cancellara zijn eigen, heel bijzondere, Schwalbe Pro One band ontwikkeld – de Schwalbe Pro One x Spartacus.

De raceband is volledig wit, gebaseerd op de witte trui van de wereldkampioen tijdrijden, met meerdere kleuraccenten die naar de unieke carrière van “Spartacus” verwijzen. Cancellara is tweevoudig Olympisch kampioen tijdrijden, viervoudig individueel wereldkampioen tijdrijden en winnaar van talloze voorjaarsklassiekers – drie keer Parijs-Roubaix, drie keer de Ronde van Vlaanderen en één keer Milaan-Sanremo. In de Tour de France reed hij in totaal 29 dagen in de gele leiderstrui en won hij 8 etappes.

Witte band met bijzondere accenten

De Schwalbe x Spartacus is gebaseerd op Schwalbe Pro One, de high-end racefietsband in het Schwalbe-assortiment. De Pro One is speciaal ontworpen voor tubeless gebruik zonder binnenband. De witte basiskleur maakt hem net als Fabian uniek, aldus Schwalbe. De drie gekleurde strepen geel, blauw en rood geven hem een ​​persoonlijke tint.

Die drie strepen vertellen hun eigen verhaal: de rode streep staat voor de Zwitserse vlag, de gele streep eert Fabian’s 29 dagen in het geel en de blauwe streep staat voor de Ronde van Vlaanderen. Samen staan de kleuren blauw, geel en rood voor de vlag van West-Vlaanderen. Een omgeving die Cancellara door vele emotionele momenten die hij daar beleefde na aan het hart ligt.

“Mijn eerste rit met de witte banden in Spanje was een ware show. Iedereen keek, of het nu wielrenners of toeristen waren. Toen merkte ik dat niemand naar mij keek, zoals vaak het geval is, en dat iedereen alleen maar naar mijn witte banden staarde”, vertelt Cancellara lachend.

Limited edition, 2000 stuks

De Schwalbe Pro One x Spartacus in maat 28-622 is alleen verkrijgbaar via een speciale webshop: thewhitetyre.com. Dit is een limited edition en er zijn slechts 2.000 stuks verkrijgbaar. De bijzondere band kost 72,90 euro. De verkoop is vanochtend gestart.

Makkelijk monteren

Ik kreeg gisteren een setje toegestuurd. Heb ze al wel kunnen monteren, maar er nog niet mee kunnen rijden. Zoals je op de foto’s ziet is het een bijzonder gezicht. Ik zal binnenkort nog eens laten zien of, en hoe lang, ze wit blijven. Het tubeless monteren ging erg simpel, met een handpomp plopten ze netjes op de velg. Half flesje latex erin en gaan met die Pro One.

Specs:
Tubeless
Addix Race compound voor minimale rolweerstand en maximale grip
Super Race karaks (Souplesse-constructie) voor maximaal comfort en soepel rijgedrag tijdens het rijden
Schwalbe lekbescherming dankzij V-Guard
Alleen in 28-622