Dat was een lekker klusje voor de mechaniekers van Team Jumbo-Visma. Alle 180(!) fietsen van de 60 renners moesten voor 1 januari zijn omgebouwd. Alle Shimano componenten eraf, spiksplinternieuwe SRAM groepen erop. Verderop een video van de opbouw van het frame van Marianne Vos.

In dezelfde moeite door werden de wielen omgeruild voor exemplaren van Reserve, kwamen er pedalen van Speedplay op én rijden de renners met ingang van komend jaar met brillen van Oakley en schoenen van Nimbl. Een mega-operatie waar een team van 20 sleutelaars sinds 1 oktober mee aan het werk zijn geweest.

Een delegatie van SRAM-technici reisde af naar de Service Course van Team Jumbo-Visma in Den Bosch om de mecaniciens van de ploeg alle benodigde kennis bij te brengen. Head of Performance Equipment Jenco Drost was samen met de Service Course-staf verantwoordelijk voor de planning van het project. “Het afbouwen van een fiets in binnen een uur gedaan”, aldus Drost, “maar het opbouwen duurt veel langer, vier tot zes uur. We werkten daar sinds eind oktober non-stop aan zodat elke renner tijdens de trainingskampen in december ten minste één omgebouwde fiets tot zijn beschikking had.”­­­­

Alle foto’s: Team Jumbo-Visma

Gouden cassette & ketting voor Vos

Ze maakten onderstaande video waarin een nieuwe Cervélo R5 wordt opgebouwd voor Marianne Vos, met een goudkleurige drivetrain, omdat niemand zo vaak op de hoogste trede van het ereschavot stond als zij.

De R5 van Marianne is als volgt opgebouwd:

Frameset: Cervélo R5
Derailleurs: RED eTap AXS
Shifter/Remgrepen: RED eTAP AXS HRD Shift-Brake lever with custom graphics
Remote Shifters: eTap AXS Wireless Blips
Rotors: CenterLine XR 160mm front, 140mm rear
Cassette: RED XG-1290, 10-33T, custom gold finish
Ketting: RED, custom gold finish
Crankset: RED AXS Power Meter, 170, 50/37T chainrings, custom graphics
Wielen: Reserve 34/37
Stuur/pen: FSA
Stuurlint: FSA Ultracork
Zadelpen: Cervelo SP24
Zadel: Fizik Argo
Banden: Vittoria Corsa TLR 28
Pedalen: Wahoo SPEEDPLAY
Bidonhouders: Tacx Ciro