Het voorjaar is aangebroken, de zon breekt langzaam door en dus kan de (race)fiets weer naar buiten. Met het mooie weer, is ook het fietsseizoen echt begonnen. Dit zien we terug op de kalender, deze staat vol met georganiseerde toertochten voor recreatieve fietsers. Twee toertochten lichten we graag uit: de Classico Boretti en de KlimClassic.

Dit zijn beide compleet verzorgde toertochten voor fietsers van elk niveau. Bij deze toertochten draait het om plezier met je wielervrienden tijdens en na het fietsen. Het is dus geen wedstrijd. Bij de meeste toertochten kun je als deelnemer uit verschillende afstanden kiezen zodat zowel beginnende als goedgetrainde fietsers beiden een mooie dag op de fiets hebben.

Classico Boretti

De 15e editie van de Classico Boretti wordt dit jaar op zaterdag 13 mei gehouden. Tijdens deze echte klassieke toertocht waan je je in Italiaanse sferen. De routes zijn uitgestippeld over de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Hier fiets je over paden die ooit onderdeel uitmaakten van de Giro d’Italia. De tocht is compleet verzorgd inclusief verzorgingspunten met sportvoeding onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan met je fiets, helm en fietsoutfit. Voor dat laatste wordt trouwens ook gezorgd: bij de inschrijving zit een limited edition AGU wielershirt inbegrepen.

Met de 65, 115, 170 en 200 km routes zit er voor iedere fietser een passende uitdaging bij. Dit jaar is de speciale familietocht met een kleinere afstand (15 km) vernieuwd zodat écht iedereen kan genieten van de gezellige en sportieve fietstocht. Bij de finish kan het genieten echt beginnen met de heerlijke pasta’s en BBQ-gerechten van Boretti. Een portie authentieke Italiaanse Trattoria Boretti pasta zit inbegrepen bij je startbewijs. Vervolgens ben je uitgenodigd om samen met je fietsvrienden na te genieten op het finish festival waar Italiaanse gezelligheid boven alles staat. Dit wil je toch niet missen?

De Classico Boretti in het kort

  • Volledig verzorgde fietstocht over de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug met een Italiaans tintje voor alle fietsliefhebbers van elk niveau.
  • Inclusief bij de inschrijving Limited Edition Boretti – AGU Wielershirt, een unieke Classico Boretti medaille na de finish en een pasta maaltijd om weer op krachten te komen.
  • Gezellig wielerfestival bij de finish.
  • Afstanden: 15 km (familietocht), 65 km, 115 km, 170 km en 200 km.

Startlocatie: Ede
Wanneer: Zaterdag 13 mei 2023
Inschrijven en meer informatie via: Classico Boretti

KlimClassic

Dé klimklassieker van het voorjaar vindt traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag.  Dit jaar vindt deze toertocht plaats op donderdag 18 mei. De KlimClassic start en finisht in Maastricht en is net zoals de Classico Boretti volledig verzorgd. Op donderdagochtend verschijn je met je fiets aan de start en volg je de pijlen of GPX-route om alle mooie beklimmingen te passeren.

Het is een sportieve tocht en geen wedstrijd. Er is voldoende tijd om de route af te leggen en de energievoorraad aan te vullen bij de verzorgingsposten. Voor degenen die het leuk vinden om zichzelf te meten aan andere fietsers is er een ‘We are Cycling Strava Challenge’. In de challenge strijdt je op een aantal uitdagende Strava klimsegmenten die op het parcours liggen voor een prijzenpakket.

Laat je meevoeren door de Ardennen en de Belgische Voerstreek met de 110 km of de 180 km toertocht. Natuurlijk krijg je bij de finish je welverdiende medaille als aandenken en kan je nagenieten van de tocht op het finish festival. Op het festival zorgt een dj voor de muziek en is er eten en drinken aanwezig. Genoeg redenen om ook mee te doen aan de KlimClassic, durf jij deze klimuitdaging aan?

De KlimClassic in het kort

  • Volledig verzorgde fietstocht door de Belgische Voerstreek en de Ardennen voor alle fietsliefhebbers die ook van een uitdaging houden.
  • Speciale ‘We are Cycling Strava Challenge’ voor de competitieve fietsers onder ons.
  • Bij de finish een mooie medaille als herinnering en daarna het finish festival.
  • Afstanden: 110 km en 180 km.

Startlocatie: Maastricht
Wanneer: donderdag 18 mei 2023
Inschrijven en meer informatie via: KlimClassic