De Duitser Patrick Gretsch blijft leider in het klassement. Wel kreeg hij vrijdag de nodige aanvallen te verwerken op zijn leiderstrui.

De gevaarlijkste was een uitval van twaalf vluchters met daarbij Philippe Gilbert, Nederlands kampioen Niki Terpstra en de Rabo’s Bram Tankink en Dennis van Winden.

Op anderhalve kilometer van het einde werden zij teruggehaald. Ook een tweede uitval strandde, waarna een grote groep mocht sprinten voor de winst.

Amstel Gold Race

Gilbert, dit jaar al winnaar van onder meer de Amstel Gold Race, zat er niet over in dat het niet gelukt was de rit te winnen.

”Ik ben in hele goede vorm op het moment en ben niet van plan me in te houden. Zaterdag hoop ik me opnieuw te tonen en dan wellicht wel te winnen. Ik verwacht Rabobank ook van voren dan.”

Meerdere troeven

Ploegleider Nico Verhoeven van Rabobank hoopt hetzelfde. ”Gilbert is wel erg sterk, hij was de motor van de vlucht en weet dan nog een keer te demarreren.”

“We zullen als ploeg met meerdere troeven moeten proberen vroeg de aanval te zoeken. Maar dan moeten de benen van onze renners wel goed zijn. Maar proberen gaan we het zeker.”

Zaterdag wacht de renners de ‘koninginnerit’ door de Ardennen, zondag eindigt de Ster ZLM Toer in Etten-Leur.

© ANP