Volgens hem heeft zowel Omega Pharma als Lotto (de sponsors gaan in 2012 gescheiden verder) de veelvraat van het voorjaar te weinig te bieden. “Ik denk niet dat het geld daar is om hem te betalen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Dat geld zou er wellicht ook niet geweest zijn mochten de sponsors samengebleven zijn. Gilbert is de Contador van de eensdagskoersen. Hij heeft een punt bereikt waarop hij het echt grote geld kan verdienen.”

Duurder

In een tijdsbestek van elf dagen schreef Gilbert dit voorjaar de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam.

“De laatste vergadering van het directiecomité was na de Brabantse Pijl en de Gold Race. We wisten dat Gilbert duurder zou worden. En toen volgden de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.”

QuickStep

Sergeant vraagt zich af of de Waal open staat voor QuickStep. “Als het geld er is, zal het Philippe nog moeten aanstaan ook. Hij heeft zijn principes.”

“Ik begrijp dat Team Sky Gilbert wil hebben. Sky is een wereldspeler en Philippe spreekt zijn talen. Met Gilbert kun je overal ter wereld terecht.”

© NUsport