De afgelopen tijd heb ik een kledingsetje van Gore mogen testen. Om met de conclusie te beginnen; een fijn setje! Toen ik het aantrok was mijn eerste reactie nog ‘wat zit het los’, waarmee ik de randen van de mouwen en de broek bedoel. Maar heel apart heb je daar na 3 trappen geen last meer van. Het kruipt niet omhoog, zit gewoon prima ‘aan’ en is heel comfortabel.

Het shirt is van Windstopper materiaal waar Gore zelf over zegt: ‘Ideal no matter the weather’. En daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Het is geen zomershirt, maar in het wisselende weer van de de afgelopen weken (leek soms wel herfst) heb ik het veel aangehad. Door de combinatie van ademend en winddicht materiaal, kan je het bij zowel wat warmer als wat koeler weer aan. En omdat je hier in de polder altijd in de wind rijdt, heb ik er veel profijt van gehad. Niet koud, maar ook geen natte rug bij wat warmer weer.

Dit shirt is ideaal in het voor- en najaar. Als het nog wat fris is, hoef je geen jack aan, een paar armstukken in dan genoeg. En doordat het winddicht is, rij je veel eerder met blote armen, want je romp blijft lekker warm en dat is het belangrijkst. De temperatuurrange om te dragen is persoonlijk maar ik kan het wel aan tot een graad of 20 voor ik het echt te warm vind. Met 13 graden als ondertemperatuur was het ook nog prima te doen, ik draag er wel altijd een ondershirt onder. Dat betekent dat je het in Nederland lekker veel kunt dragen.

Hele rits en 3 zakken

Het voldoet ook aan mijn basis-wensen: een hele rits en 3 zakken achterop. Daarnaast is de pasvorm prima en voelt het, hoewel anders dan een gewoon niet-windstopper shirt, lekker soepel. De (twee) roze kleur(en) vind ik leuk. Er zit nog een dubbele, wat langere achterflap op. Die zal waarschijnlijk helpen bij slechter weer, dat je (kont) droger blijft bij opspattend water van je achterband. Hier heb ik nog geen ervaring mee (geen regenfietser;-).

Gore windstopper jersey

Favoriete broek

De Gore Power Bibtight is inmiddels mijn favoriete broek, hij zit echt lekker. De zeem doet zijn werk prima. Ook van de broek is de pasvorm goed. Er zit aan de voorkant, boven de zeem, een ingenaaid stukje dat de wind nog tegenhoudt. En hij heeft voor aan de bretels een haakje waarmee je de banden tussen je borsten aan elkaar kan maken. Dat vond ik eerst niet perse nodig, ook gewoon los zitten ze prima, maar tegenwoordig doe ik ze toch steeds vast.

 

 

Waar ik nog niet helemaal over uit ben of het een handige optie is, is de rits waarmee je de onderkant van de broek van de bovenkant kan losritsen. Hiermee zou je makkelijker naar de wc kunnen omdat je de bretels niet naar beneden hoeft te doen.Je kunt je shirt dan dus aanhouden. Het einde van de de rits zit vooraan en blijft vastzitten. Hierdoor kom je automatisch in een hurkhouding als je de broek naar beneden doet en zit je vast. Niet heel comfortabel en mijn voorkeur gaat dan toch uit naar het uitdoen van mijn shirt (vandaar mijn wens voor een hele rits in mijn shirt).

Het setje is wel aan de prijs; € 109,95 voor de broek en € 169,95 voor het shirt. Als je zoals ik van afwisseling in je kleding houdt, is dat best veel geld. Nu zit de broek wel heel lekker, alleen zou ik een volgende keer voor een zwarte kiezen zodat je deze makkelijker met andere shirts kan combineren. Als je voor kwaliteit en comfort gaat en het een lange periode wil dragen, dan is de hele set een goede keus.

Meer info: Shirt & Broek