In de twee bergritten liet de Nederlander zich zowel zaterdag als zondag van voren zien. Beide malen was de Spanjaard Joaquim Rodriguez echter de dagwinnaar.

Gesink noteerde de tweede plaats op zaterdag en de derde op zondag. ”De topvorm staat voor de Tour gepland. De Dauphiné is de weg daar naartoe”, zei de Varssevelder, die uiteindelijk in het eindklassement op de 20e plaats belandde.

Gesink ging niet voor het eindklassement naar de Dauphiné, een bewuste keuze. De Nederlander werkte er rustig verder aan zijn vorm voor de Tour, die op 2 juli begint. Zaterdag kwam hij een half minuutje tekort op Rodriguez, zondag ging hij opnieuw in de aanval.

Voeckler

Hij trof het echter niet dat uiteindelijk twee Fransen aan zijn wiel bleven kleven. Thomas Voeckler leek van de twee de beste, maar de Franse kampioen voelde er weinig voor om echt door te rijden.

Daardoor kon een groep favorieten in de slotfase terugkeren aan het front en was de demarrage van Rodriguez in de slotkilometer iedereen te machtig. Gesink sprintte naar de derde plaats.

Geslaagde ronde

”Het enige dat jammer is, is dat het niet gelukt is om een rit te winnen. Ik heb daar alles aan gedaan en zat er twee keer dichtbij. Dat is dan erg jammer. Maar als voorbereiding kan ik op een geslaagde ronde terugkijken”, zei Gesink zondag op de website van de Rabobank.

”Ik heb aangevallen en mezelf prima getest. Het gaat wel goed voor de fase waarin ik zit. Dit is een goede basis om verder te werken naar mijn topvorm.”

© ANP