De komende maanden worden er volop toffe mountainbike evenementen georganiseerd waar je ‘mountainbike-hart’ sneller van gaat kloppen. Van een mooie bostoertocht, een uitdagende marathon tot aan een pittige wedstrijd. Kortom voor ieder wat wils! We hebben 10 mountainbike evenementen in eigen land geselecteerd.

Veluwse Mountainbike Competitie

Wil je competitief mountainbiken, maar wel laagdrempelig? Dan is de Veluwse Mountainbike Competitie iets voor jou! De competitie wordt georganiseerd door verschillende verenigingen en telt 9 wedstrijden. Er wordt gereden in verschillende categorieën voor de jeugd, fietsers met een beperking en volwassenen (KNWU-funklasse). De wedstrijden duren 50 minuten + 1 ronde. Je kan meedoen met een startlicentie van de KNWU of lidmaatschap van de NTFU. Via de website kan je per wedstrijd inschrijven of nog ter plaatse regelen, kom dan wel op tijd.

Lees hier meer over de Veluwse Mountainbike Competitie.

Heksenheuveltocht, 20 november

De Limburgse vereniging TWC Nederweert organiseert op 20 november voor de tweede keer de Heksenheuveltocht voor MTB en gravelrijders. De mountainbikeroutes van 30 en 50 km gaan door afwisselend gebied. Door bos, heide en open vlaktes van het Limburgs- en Brabants landschap. De gravelrijders fietsen voor meer dan vijftig procent over onverharde wegen en kunnen kiezen uit 45, 65 en 95 km. Inschrijven via fietssport.nl of ter plaatse.

Lees hier meer over de Heksenheuveltocht.

Dutch Masters of MTB, 20 november

Ben je in topconditie dan is de Dutch Masters of MTB een perfecte uitdaging! Vanuit Haarle (Salland) bedwing je de mooiste en best beoordeelde singletracks van Overijssel, inclusief pittige beklimmingen die goed zijn voor 1400 hoogtemeters. Je moet de 200 kilometer afleggen binnen 16 uur. Onderweg zijn er 6 verzorgingsposten en een uitgebreide 100 km post. 40% van de route is onverhard, waarvan 30% single track en slechts 30% verhard. Inschrijven kan nog, maar wees er echt snel bij!

Lees hier meer over de Dutch Masters of MTB.

SealEco MTB Challenge, 11 december

Volop uitdaging voor iedere MTB’ er en cyclo-crosser! Gewoon genieten over de singeltracks van het prachtige Salland en Vechtdal. Elke deelnemer ontvangt bij de start een stuurbordje met zijn eigen startnummer. Onderweg zijn er goed ingerichte verzorgingsposten met onder meer warme pannenkoeken en pechhulp. Een echte challenge met het motto ‘opgeven is geen optie’. Alle opbrengsten gaan 100% naar goede doelen toe, zoals de KWF-kankerbestrijding. Je kan kiezen uit afstanden van 33, 60, 75 en 100 kilometer. Inschrijven via fietssport.nl.

Lees hier meer over de SealEco MTB Challenge.

Oudejaarstocht 2022, 17 en 18 december

Op zaterdag 17 en zondag 18 november kun je kiezen uit drie afstanden; 30, 45 of 60 km. Je fietst in de prachtige omgeving van Garderen en het Boeschoterbos. Halverwege de afstanden is er een uitgebreide verzorgingspost. Na terugkeer kan je jouw MTB schoonspuiten en douchen. Inschrijven kan ter plekke.

Lees hier meer over de Oudejaarstocht.

Drenthe 200, 28 december
Drenthe 200 is berucht en befaamd en niet voor niets één van de meest extreme marathons voor mountainbike, gravelbike of cyclocrosser. Op 28 december word je uitgedaagd voor 200 zware kilometers door het prachtige Drentse landschap. Hou rekening met winterse omstandigheden en sta topfit aan de start in Roden. Vind je 200 kilometer te veel dan is het mogelijk om met je fietsmaat de estafette van twee keer 100 km te fietsen. Er zijn alleen nog kaarten voor de cyclosportieve tocht en estafette.

Lees hier meer over Drenthe 200.

Civil Support Veldtoertocht 2023, 8 januari
De tocht staat bekend om zijn bijzonder mooie route door de mooie bossen van Midden-Brabant. De route is 25, 40 of 60 kilometer. Natuurlijk zijn er verzorgingsposten en is de route volledig uitgepijld. Een sympathieke en ontspannen toertocht om het nieuwe jaar goed te starten. Inschrijven via fietssport.nl of ter plaatse.

Lees hier meer over Civil Support Veldtoertocht 2023.

Winterbostocht 2023, 4 februari
Dit jaar organiseert wielervereniging RETO een MTB tocht van 30, 50 en 60 km en een graveltocht van 70 en 100 km. De tocht gaat door de mooiste bosgebieden en heidevelden in het heuvelachtige terrein in en om Arnhem. Pittige klimmetjes en technische stukken worden afgewisseld met single tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Inschrijven via fietssport.nl.

Lees hier meer over de Winterbostocht.

Bentheimer Wald tocht, 12 februari
Een schitterende veldtoertocht, met dit jaar een vernieuwde en uitdagende route, die zowel over verharde als onverharde wegen voert. De route gaat door prachtige stukken natuur rondom Bentheim en Gildehaus in Duitsland waar het nodige klimwerk niet wordt geschuwd. De unieke verzorgingsplek is op het binnenterrein van Burg Bentheim. De tocht geldt als een ideale voorbereiding op het wegseizoen. Inschrijven via fietssport.nl en ter plaatse.

Lees hier meer over Bentheimer Wald tocht.

Wintermarathon Lemelerveld, 26 februari
Voor de zestiende keer wordt de Wintermarathon in Lemelerveld georganiseerd. Een heuse klassieker onder de mountainbike evenementen. Je kan kiezen uit afstanden van 55, 75 en 100 kilometer. Deze uitdagende tocht voert je door het schitterende Sallandse rivieren- en heuvellandschap van de Regge en Vecht, Lemelerberg en Sallandse Heuvelrug. Onderweg kan je rekenen op technische assistentie- en verzorgingsposten. Ook is er ruime parkeer-, douche- en kleedgelegenheid. Inschrijven via fietssport.nl.

Lees hier meer over de Wintermarathon Lemelerveld.

Kalender fietsevenementen

Wist je dat we op fiets.nl drie verschillende overzichten hebben met fietsevenementen?