Met een gewicht van maar 1285 gram is de nieuwe Fulcrum Speed 25 wielset gemaakt om te klimmen. Ze hebben hiervoor hun Direct Inmold Matt Finish (DIMF) proces gebruikt, waardoor je verder geen extra laagjes ter protectie nodig hebt, of velgtape.

Asymmetrisch profiel

De nieuwe velgen zijn 26 millimeter hoog, het achterwiel heeft een asymmetrisch profiel dat moet zorgen voor verbeterde laterale stijfheid. Bij het voorwiel is dat niet gedaan, volgens Fulcrum omdat een symmetrisch wiel net iets aerodynamischer is. De combinatie zorgt voor een hele stabiele wielset, juist ook bij flinke wind (Hallo, Ventoux!) mede dankzij de lage velgen.

De velgbreedte is 27,6mm van buiten en 21 aan de binnenkant gemeten. Dat maakt ze geschikt voor banden van 25 tot 35mm breed. Fulcrum geeft zelf aan dat 28mm optimaal is. Ze zijn niet hookless en daarmee zowel tubeless als met binnenbanden te gebruiken.

Keramische lagers

Fulcrum maakt de velgen zonder spaakgaten in het velgbed. Dat doen ze door de spaaknippels met een magneet door het spaakgat te leiden. Het levert een prachtig glad velgbed op, afgewerkt met hun bekende C-LUX finish die een mooi glanzend effect geeft waarbij je de carbonstructuur goed blijft zien. Bijna jammer dat je dat na het monteren van je banden nooit meer ziet. Er worden 24 aerospaken per wiel gebruikt. Naast het lage gewicht moeten ook de Ultra Smooth keramische lagers zorgen voor een razendsnel wielsetje.

Voor €2186 koop je een setje in Shimano uitvoering, de versies met SRAM en Campagnolo bodies zijn nog iets duurder.

Meer info: fulcrumwheels.com