Altijd al het trainingsrondje van Tom Dumoulin willen fietsen? Zijn favoriete routes ontdekken, de teambus van binnen bekijken en ervaren hoe het is om als een prof te leven? Het kan tijdens Tour de Dumoulin, een unieke wielerdag voor jong en oud!

Tour de Dumoulin
Vanuit de stichting van Tom, genaamd Stichting Tour de Dumoulin, wordt dit jaar de eerste ‘Tour de Dumoulin’ wielerdag georganiseerd. Op 6 oktober 2019 is de eerste editie met o.a. een programma voor de kleinste wielrenners (t/m 14 jaar), een uitdagende toertocht over de trainingsroutes van Tom (vanaf 15 jaar), een heus wielerdorp in het centrum van Maastricht én een wielercafé op de avond voor het evenement. Uiteraard is Tom zelf ook aanwezig!

De missie van de stichting van Tom is om te helpen bij de ontwikkeling van het wielrennen van jong en oud. Het doel is om ieder jaar tijdens ‘Tour de Dumoulin’ deelnemers van alle leeftijden inspireren om te bewegen en te genieten van de wielersport. Ook krijg je tijdens deze dag de kans om een dag uit het leven van een professionele wielrenner te ervaren.

Wielerdorp
Het wielerdorp van Tour de Dumoulin belooft een echte beleving te worden. Hier ervaar je volgens Tom een dag uit het leven van een profwielrenner. Zo kan je deelnemen aan een warming-up vóór de teambus en krijg je een rondleiding in de bus van Team Sunweb met diverse bekende renners en rensters. Je mag vragen stellen aan de ploegleiders, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen van Tom. Je kan je ogen uitkijken bij alle nieuwe technische fiets-snufjes, de experts zijn zelf aanwezig om je bij te praten over de nieuwste innovaties op fietsgebied. Er staan fietsen en ander materiaal klaar om te testen en alsof dit niet genoeg is, kan je Tom zelf uitdagen om zijn tijdrit tijd te verbeteren!

Een leuk aandenken maak je trouwens op het podium, hier maak je met je gezin, partner of vrienden een échte teamfoto, dus in wielerstijl en met passende outfits. Extra fijn: toegang tot het wielerdorp is gratis.

Toertocht
Naast alle activiteiten en bezienswaardigheden in het wielerdorp, wordt er uiteraard ook gefietst! Als je wilt deelnemen aan de toertocht (niet verplicht) heb je de keuze uit 3 verschillende afstanden die allemaal over de uitdagende en prachtige trainingsroutes van Tom lopen. Denk hierbij o.a. aan Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek. De start en finish zijn op de Markt in Maastricht. Deelnemers vanaf 15 jaar kunnen zich inschrijven voor de volgende afstanden:

  • 75 kilometer (1300 hoogtemeters)
  • 125 kilometer (2021 hoogtemeters)
  • 175 kilometer (2910 hoogtemeters)

Let op: de laatste route van 175km wordt door Tom aangemerkt als ‘zwaar’, dus weet waar je aan begint 😉

Jeugddorp
Speciaal voor de kleine wielerfans is er tijdens de Tour de Dumoulin een uniek jeugddorp. Deelname is gratis en kinderen worden in twee leeftijdsgroepen ingedeeld: 6 – 10 jaar en 11 – 14 jaar. Ze leren spelenderwijs alles over de wielersport en het wielrennen. Er kan gefietst worden op een speciaal afgezet circuit en er zijn mooie prijzen te winnen tijdens de wielerquiz. Tijdens de jeugdpersconferentie kan je Tom en zijn teamgenoten alles vragen én op de foto gaan. Voor de jeugd van 11 t/m 14 is er ook nog een ‘mini toertocht’ van 20 á 30 km, inclusief een individuele tijdrit of een MTB route over de Sint Pietersberg.

Meer weten?
Wil je meer weten over de Tour de Dumoulin of je direct inschrijven? Bezoek hier de website.