Zoek je nog naar fijn leesmateriaal om de vakantie mee door te komen? Dan hebben wij goed nieuws: Fiets 7 is vanaf nu verkrijgbaar. Bij abonnees is het blad de afgelopen dagen waarschijnlijk al in de brievenbus gevallen of op de mat geploft, maar voor niet-abonnees is het mogelijk om ‘m nu in de winkel te halen of online te bestellen. Dit staat er allemaal in.

Fiets werd door Basque Cycling Culture uitgenodigd om een week naar het Baskenland te komen. Het leverde niet alleen een leuk reisverhaal op, maar ook de coverfoto. Uit het verhaal blijkt wel dat het Baskenland echt een fijne regio is om als fietser naar toe te trekken. “Onderweg passeren we vaak borden waarop staat: ‘Attentie, 1,5 meter afstand houden’. En dat is geen coronamaatregel, er is respect voor de fietser.”

In de racetest hebben we drie ‘instappers’ in de aanbieding. De Wilier Montegrappa (€1300), Trek Domane AL3 Disc (€1149) en Lapierre Sensium 3.0 Disc (€1499) zijn niet duur en ideaal om je eerste kilometers op te maken. Maar hoe rijden ze? Wij zochten het uit. Léon van Bon kreeg de nieuwe Cube Agree C:62 SLT onder zijn kont geschoven. Niet alleen een aerodynamische enduranceracer, maar ook een beauty.

En verder: in het wiel van Anne Terpstra, een interview met Pauliena Rooijakkers, Rob zijn verhaal over het WK e-MTB, de grote fietsbellentest en heel veel meer! Bestel het magazine nu voor €6,95 en krijg er een boekje met Tourverhalen bij.

Fiets 07