Qua timing is er geen beter moment om onze samenwerking met JOIN aan te kondigen. Voor veel mensen is het begin van het nieuwe jaar hét moment om nieuwe doelen te kiezen. Wellicht wil je het dit keer eens echt goed aanpakken met een trainingsschema. Dat komt goed uit, want JOIN is de beste trainingsapp van Nederland en Fiets gaat nauw samenwerken met JOIN Cycling! Onderaan dit artikel hebben we een mooie aanbieding voor je.

Wat kan je met de trainingsapp van JOIN Cycling?

JOIN is de trainingsapp voor wielrenners, mountainbikers, gravelaars en triatleten. Met slimme en flexibele trainingsschema’s die zich aanpassen aan het door jou opgegeven doel, je persoonlijke profiel, beschikbare tijd, trainingshistorie en je huidige niveau. JOIN berekent op de achtergrond precies wat je doet en vraagt hoe zwaar je het vond. De app houdt er dus rekening mee als je een training overslaat, een groepsrit doet of extra traint. Het schema past zich automatisch aan en zorgt ervoor dat jij je doel bereikt. Dit allemaal zonder tussenkomst van een fysieke coach.

Jim van den Berg (oprichter en CEO van JOIN Sports, het bedrijf achter de JOIN Cycling app) legt uit: “Blijk je het veel zwaarder te hebben ervaren dan verwacht op basis van de opdracht, dan past het schema zich aan. Geef je vaker aan dat een training als te zwaar wordt ervaren, dan is er iets misschien niet goed met je dieet, slaap of stress op het werk. De truc is dan dat een trainingsschema niet de druppel wordt die de emmer doet overlopen.”

Het algoritme bepaalt dus of je meer of minder moet trainen. JOIN is tot stand gekomen vanuit de kennis van meerdere bewegingswetenschappers en wielertrainers met ervaring in het trainen van professionals. De ontwikkeling van de trainingsschema’s heeft ruim anderhalf jaar geduurd, waarna de app uitgebreid is getest door wielrenners van alle niveaus. Hierdoor kunnen de schema’s in JOIN wedijveren met trainingsschema’s van professionele trainers.

JOIN houdt ook rekening met andere activiteiten, zoals hardlooptrainingen. “Als wij zien dat een onervaren hardloper een hardlooptraining doet, dan past het fietsschema zich anders aan dan bij een geoefende triatleet. Daarnaast is het straks mogelijk bijvoorbeeld slaap- of hrv-trackers aan de app te koppelen. Nog deze winter lanceren we een indoor workout-app om je training meteen binnen op de indoor trainer te doen”. De app JOIN kun je downloaden in de App Store en Play store.

De samenwerking tussen JOIN en Fiets Magazine

Wellicht kende je de trainingsapp al en vraag je je af wat de toegevoegde waarde is van de samenwerking tussen JOIN en Fiets. Over en weer zal er content en expertise uitgewisseld worden om ieder individu te voorzien van informatie over training en hun hobby, namelijk fietsen. Jim van den Berg is bewegingsweterschapper en trainer van meerdere World Tour-renners. Hij zal vanaf nu maandelijks een trainingsvraag beantwoorden in de rubriek “Service Course” in ons magazine, die later ook online op de website gepubliceerd zal worden.

Zo proberen wij onze lezers te voorzien van antwoorden op de vragen waar zij tegenaan lopen tijdens het trainen voor hun doelen. Daarnaast is het de bedoeling dat Fiets samen met de lezers gaat toewerken naar een doel als bijvoorbeeld de Marmotte. Er wordt een gezamelijk trainingsplan ontwikkelt en er zullen fysieke trainingsmomenten komen in combinatie met een lezing over trainen om je te helpen bij het realiseren van jouw doel! Hierover en over onze andere samenwerkingen met JOIN later meer.

Voor nu heeft Fiets samen met JOIN een leuke aanbieding voor jou. Ontvang 2 maanden gratis bij een JOIN-abonnement.

Wat moet je doen:
1. Download de JOIN Cycling app in de App Store of Play Store
2. Open de app en meld je aan ZONDER abonnement of 14 dagen gratis proefperiode
3. Scan onderstaande QR-code
4. Train 14 dagen gratis met JOIN Cycling
5. Om deze 14 dagen gratis te starten worden geen bankgegevens gevraagd en de proefperiode stopt automatisch
6. Na 12 dagen kun je kiezen voor een 4-maanden abonnement, met 2 extra maanden gratis!

Spelregels:
– De proefperiode kan eenmalig per account worden geactiveerd
– De proefperiode is niet geldig als het huidige toestel al gebruikt is voor een proefperiode of abonnement
– De proefperiode is niet toe te passen op een lopend abonnement
– Als deze proefperiode niet wordt geactiveerd en je denkt dat deze actie wel voor je van toepassing is, neem dan contact op met JOIN Cycling – support@join.cc

Meer info kun je hier vinden.