Een goed begin is het halve werk en begint dat bij goed op de fiets zitten? Je raadt het misschien al: het codewoord is bikefitting. In twee afleveringen nemen we je mee over de zin en onzin van bikefitting. In aflevering 2 hebben we het over de belangrijkste contactpunten op de fiets.

Ook staan we stil bij veel gemaakte fouten en hoe je ze voorkomt. En wat kan jezelf doen om zo goed mogelijk de pedalen rond te trappen? Aan tafel zitten weer redacteur en bikefitter Hans Raven en mijn naam is Herman van Tilburg. Stuur je vragen naar podcast@fiets.nl, veel luisterplezier!

Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of deze widget

Luister deel 1

In aflevering 1 hebben we het over voor wie een bikefitting is en voor wie niet? Wat gebeurt er bij een bikefitting en wat levert het je op? Luister via je favo podcast app (iTunes hier & Spotify hier) of deze widget.

Fiets Gravelspecial 2024

We testen de nieuwste bikes, van instapmodel tot droomfiets. Uiteraard ook aandacht voor banden, wielsets, accessoires en trendy kleding. Je leest over prachtige gravelbestemmingen, denk aan Zweden en de Canarische Eilanden, inclusief zelf gereden routes. Wil je ook eens gaan bikepacken? In deze Special vind je alle do’s & don’ts. En interviews: renners en organisatoren belichten de toekomst van de gravelsport. Plus: de mooiste toertochten en events op gravelgebied in 2024. Bestel nu zonder verzendkosten.

Fiets de Podcast sportvoedingpakket

Haal voordelig je verantwoorde sportvoeding in huis! Dankzij onze partner Bye Nutrition koop je nu voor 55 euro het ‘Fiets de Podcast sportvoedingpakket’. Normaal betaal je 70 euro, een flinke korting dus. In het pakket zit maar liefst 1kg isotonic sportdrink, endurance bars, gels, electrolyte shots en een bidon. Zo ben je klaar voor je sportieve uitdaging. Ga naar b-y-e.nl en gebruik de code Podcast! 

BYE! Nutrition staat voor hoogwaardige sportvoeding op natuurlijke basis zonder chemische smaakstoffen.

Welk fietsevenement kies jij?

Wist je dat we op fiets.nl verschillende overzichten hebben met events.

Alle cyclo’s vind je op deze pagina

De toertochten staan hier

Foto: Gran fondo Frank Schleck
Foto: Gran fondo Frank Schleck