Hier deel 2 van Expo-Velo Sport. Scatto. Klinkt Italiaans, maar is toch echt Belgisch. Voor € 990,- krijg je de Master Plus: 7005 aluminium frame, carbon voorvork, Campagnolo Xenon 10-speed groep, ITM delen en de nieuwe Campagnolo Khamsin wielen. Frame weegt 1600 gram, voorvork 540 gram en compleet 9 kilo. Een knappe fiets!

 


U. Scannini is een Belgisch bedrijf uit Beauvechain dat in 1987 begonnen is met het vervaardigen van racefietsen. Eerst uit staal, later aluminium en sinds kort carbon. De ‘911’ is het vlaggenschip. Een ‘full carbon’ monocoque frame van krap 1100 gram, ‘full carbon’ voorvork en naar keuze met Shimano Dura-Ace of SRAM Force leverbaar. De basisprijs voor een ‘911’ met Force is € 3095,-, deze ‘911’ kost € 4694, – en heeft dan o.a. Vuelta Carbon Pro wielen en vrijwel alle delen van carbon. 

 


De Zannata U6 Ultegra heeft voor 2007 een nieuw ‘double butted’ U6 aluminium frame met licht ‘sloping’ bovenbuis en een nieuwe carbon voorvork. Voor € 1499,- is de fiets compleet met Shimano Ultegra, Fulcrum 7 wielen en onderdelen van San Marco, Deda Elementi en Schwalbe. De U6 is er ook met Campagnolo Centaur voor dezelfde prijs. En je krijgt bij elke Zannate een gratis wieleruitrusting.

 


Net als Merckx mag Ridley niet ontbreken. Hier staat de Heracles: een ‘full monocoque’ carbon frame, carbon voorvork, ‘wishbone’ achtervork en een gewicht van 1350 gram. De Heracles is de meest betaalbare carbon Ridley; boven de Heracles zit nog de Orion, Excalibur, Damocles, Helium en de Noah.

 


Tot slot even smokkelen: een merk dat (nog) niet in Nederland verkrijgbaar is is Massi. Deze Spaanse fietsen worden op de markt gebracht via www.casamasferrer.com. Dat zal duidelijk zijn: de fietsen worden dus rechtstreeks vanuit Spanje verstuurd. Niet naar de consument, maar –voorlopig- naar een aantal dealers. Deze M-Carbon heeft een ‘full carbon’ frame, ‘full carbon’voorvork en is voor € 1949,- afgemonteerd met een Campagnolo Veloce 10-speed groep, Campa Khamsin wielen en veel delen van Massi. De M-Carbon kan met diverse onderdelengroepen van Shimano en Campagnolo besteld worden.