Van 16 tot en met 19 november was in Brussel Expo Velo, de beurs voor sportieve fietsers van Belgie. Hier een overzicht van die beurs in beeld en tekst.


Tekst & foto’s Rodrick de Munnik


‘God’ vereerde Expo Velo met een bezoek. Frank Vandenbroucke liep rond op vrijdag en bezocht vooral de stand van Basso, waar zijn nieuwe karretje stond opgesteld. Vdb gaat rijden voor de ploeg die Jartazi was en Mitsubishi wordt. Afmontage hier Sram Force en Sonic-wieltjes.

Op Expo Velo kun je genieten van de typisch Belgische fietsenmerken. Flandria en Superia zijn er niet meer, maar een van hun vervangers is Thompson, hier met de betaalbare en zeer ronde Maestro.

Ook mountainbikes te kust en te keur. Vooral Granville pakte uit, o.a. met een stel carbon modellen.

De doorlopende zadelpen doet ook zijn intrede in het goedkopere segment. Deze 2008 Pro Winner Fire Light uit Oostende doet voor frame en Columbus-vork 838 euro!

Scatto uit Gits moet het hebben van de extravagante vormgeving. Let op de staande buis van de King. Ook de achtervork is strak gevormd.

Van Italiaanse komaf is Olympia. Daar lopen ze voorop in het mountainbiken, maar hier in het noorden zijn ze nog nauwelijks te zien. Exclusief en Italiaans, wat wil je nog meer? Info op www.olympiacicli.it.