Dat Evans Andy Schleck liet wegrijden was een tactische keuze. “Als ik meteen op de Izoard achter Andy aan was gegaan, kun je er op wachten dat daarna Frank Schleck demarreert.”

”Met Andy voorop kon ik in de gaten houden wat de verschillen waren”, verklaart Evans in De Telegraaf.

”Ik moet wel zeggen dat ik verbaasd was dat ze zo ver uitliepen”, gaat Evans verder. “Ik denk dat ik de goede keuze heb gemaakt, want nu was ik in staat de achterstand in het laatste deel nog te verkleinen.”

Voeckler

Evans kreeg bij zijn ontsnapping Thomas Voeckler mee in het wiel. Hoewel Andy Schleck even virtueel in het geel reed, behield Voeckler verrassend de leiding in het klassement.

Evans finiste in de koninginnenrit als derde en heeft in het klassement nu 1.12 minuten achterstand op Voeckler. Het verschil met Andy Schleck bedraagt 57 seconden in het voordeel van de Luxemburger.

Niet blij

”De broers Schleck speelden het spel goed samen. Ik heb de schade beperkt kunnen houden, maar als je plaatsen verliest in het algemeen klassement, dan kun je natuurlijk niet echt blij zijn. Er is echter nog niets verloren”, aldus de 34-jarige Evans.

Vrijdag wordt de Alpe d’Huez beklommen, waarna specialist Evans zaterdag in de tijdrit mogelijk zijn slag wil slaan.

Lees alles over de Tour op onze special

© NUsport